Kategória: Képes hír és Personal Brand.

Admin kategória: Képes hír.

Két évvel visszavonulása után új célokat talált magának a sport világában Hirling Zsolt. Az egykori világ- és Európa-bajnok, háromszoros olimpiai résztvevő evezős jövőre szeretne részt venni az ironmanen. Felkészülése első lépéseként rajthoz áll szeptember 11-én a Wizz Air Budapest Félmaratonon.

“A szervezetem nagyon megérezte azt a közel két évet, amit kihagytam” – ismerte el az év magyar evezősének kétszer (2003 és 2007)  is megválasztott egykori olimpikon, akinek saját megfogalmazása szerint július végén “kattant el kissé az agya”, és megelégelve a semmittevést, úgy döntött ismét az aktív életmódot választja.

Hirling Zsolt; Varga Tamás

“Szeretem, hogy mérhető a teljesítményem, stabilan és folyamatosan kapom a visszajelzéseket” – érvelt a futás mellett Zsolt, aki az első edzések alkalmával fájdalmasan szembesült azzal, hogy állóképessége már nem a régi. “Nagyon mélyről indultam el, az 5:30-as átlag kilométerek rosszul estek 10 ezer méteren, ehhez képest néhány napja már a 4:50-es tempót is jól bírtam. Az izmaim jól reagáltak, a robbanékonysággal már egészen elégedett vagyok, az állóképességemen azonban még van mit javítani.”

Márpedig szükség lesz rá, hiszen szeptember 11-én a félmaratoni táv, azaz 21 kilométer vár rá a Városligetben. Zsolt tisztában van azzal, hogy a mintegy öt hetes felkészülés után még bőven messze van élsportolói formájától (4:20-as kilométerek), azonban hajtja a kíváncsiság, hogy mire lesz képes versenyhelyzetben.
(BrandTrend)