Kategória: Képes hír és Personal Brand.

Admin kategória: Képes hír.

A Budapest Business Journal (BBJ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közös gálaestjén idén második alkalommal díjazta a külföldi vállalatvezetőket. A Budapest Business Journal „Az év külföldi vállalatvezetője” (Expat CEO of the Year 2016) díját a szakértőkből álló grémium Jost Ernst Lammersnek, a Budapest Airport Zrt. vezetőjének ítélte oda, míg a HIPA különdíját Naoyuki Takeuchi, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója kapta a magyar beszállítókért végzett tevékenységéért.

Gremium_2

A díjat olyan Magyarországon élő és dolgozó külföldi cégvezetőnek ítélik oda, aki az adott év során kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel a legtöbbet tette a hazai fejlődés mellett a vállalat nemzetközi elismertségéért. Idén az elismerést a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója, Jost Ernst Lammers kapta.

Javier_Gonzalez_Pareja+Jost_Ernst_Lammers

„Az „Év külföldi vállalatvezetője” díj nem egyéni teljesítményt mutat, hanem mindazt, amit közösen – a Budapest Airport csoport dolgozói és partnerei – elértünk. Talán még nagyobb elismerés, hogy a zsűri is felfigyelt azokra az erőfeszítéseinkre, amelyeket az elmúlt években azért tettünk, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Közép-Kelet Európai régióban kategóriája legjobb légikikötője legyen” – mondta Jost Ernst Lammers, az Év külföldi vállalatvezetője a díjátadást követően.

A rendezvény társszervezője, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) legfőbb célcsoportját, legfontosabb partnereit a külföldi cégvezetők alkotják. A szervezet elsődleges feladata, hogy a lehető legtöbb befektetést vonzza az országba, de arra is nagy energiát fordít, hogy a Magyarországot választó befektetők számára magas színvonalon teljesítő hazai beszállítókat találjon.

Naoyuki_Takeuchi_Suzuki

A szervezet által alapított és odaítélt különdíj azt a külföldi cégvezetőt illeti, aki a megelőző esztendőben a legtöbbet tette a magyar beszállítókért és a hazai kkv-szektor erősítéséért. Az idei gálán ezt az elismerést Naoyuki Takeuchi, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója kapta.

Esik_Robert_HIPA

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke beszédében kiemelte: A HIPA célja, hogy a régió legjobb befektetési ügynöksége legyen. Ennek elérésében kiemelten fontos a partnerség azon elhivatott vezetőkkel, akik közösen dolgoznak velünk azon, hogy magyarországi kapacitásaikat tovább növeljék és egyre több magyar beszállítót foglalkoztassanak.
(BrandTrend)