Kategória: Képes hír és Personal Brand.

Admin kategória: Képes hír.

A finn rally-világbajnoki futam központjában Jyväskylä városában rendezték az FIA off-road szakágának 2015-ös díjkiosztóját. Egyetlen magyarként a Rallycross Európa-bajnokság 3. helyezettje, Szabó Krisztián igazi világsztárok között vehette át trófeáját.

SzaboKrisztian_PetterSolberg2

„Nagyon örültem, hogy részt vehettem egy ilyen nagyszabású eseményen, ráadásul a Finn Autósport Szövetség is ekkor rendezte az éves gáláját, így olyan sztárokkal is találkozhattam, mint Tommi Mäkinen vagy Marcus Grönholm rally-világbajnokok. Rólam is bemutattak egy rövid filmet, mielőtt a pódiumra szólítottak és sokan gratuláltak, hogy az Autocross Európa-bajnoki címem után rögtön az első évben rallycrossban is a dobogón végeztem. Sikerült pár szót váltanom Petter Solberggel is, akinek a bevállalós vezetési stílusa nagyon tetszik. Örültem, hogy a supercars kategóriában ismét ő diadalmaskodott” – mondta a 23 éves magyar versenyző, aki egy dolgot nehezen viselt Finnországban: „Borzasztóan hideg volt, több mint -20 fok. Az, hogy az autók nagy része szöges gumival volt szerelve, nem volt meglepetés, de hogy a biciklik is ilyen gumival közlekedtek, azon elcsodálkoztam” – tette hozzá nevetve Krisztián, aki jelenleg az egyetemi vizsgáira készül, de már nagyon várja, hogy ismét versenyautóba ülhessen.

„Áprilisban kezdődik majd az Európa-bajnokság Portugáliában, de előtte bemelegítésként rajthoz állok majd a Szlovákia Ringen március közepén rendezendő zónaversenyen és vár még rám egy izgalmas jégautózás Finnországban, ahová instruktornak hívtak” – fejezte be a Volland Racing pilótája.
(BrandTrend)