Kategória: Képes hír és Personal Brand.

Admin kategória: Képes hír.

foto-cro

BrandTrend:

Te vagy ma a legnagyobb sztár Németországban, sőt a német nyelvterületen. Saját stílusodat, a „Raop”-ot Te alapítottad. A Chimperator „Label”,  csapat áll mögötted – egy erős márka.  A Meine Zeit című számodban azt énekled: „Nincs szükségem arra, hogy saját bandám legyen, nincs szükségem arra, hogy saját „brand”-em legyen”.

Márkaként látod magad vagy továbbra is a Chimperator a sztárgyár és a márka mögötted ?

CRO

Szerintem mindkettő igaz. A Chimperator volt korábban valóban a márka. Majd jöttem én, egy kicsit valóban még nagyobbá tettem őket és persze ők is engem, kéz a kézben fejlődtünk. Szerintem most már mindketten elég nagy „házszámok” vagyunk, ha CRO-ról vagy a Chimperator-ről beszélünk.

A mai közösségek megosztásokon alapuló digitális közösségek. Mi Számodra a legfontosabb kommunikációs csatorna ?

Mindenképp az internet, azon belül a facebook és az instagram, amit személyesen is használok.

Mi a valódi célotok, mi az üzleti modell a Chimperator-nél ? A letöltések generálása, CD értékesítés, póló eladás, tehát a merchandising ?

Ez egy egyszerű dolog. A cél annyi eladást generálni, amennyit csak lehet. Kivételt képez ez alól a VIO márka ( a VIO CRO saját maga által kitalált és tervezett kollekciója – szerkesztő). A pólók esetén például, ami rajtad is van most, inkább azon vagyunk, hogy olyan kevés legyen belőlük, amennyire csak lehetséges. Minden pólóból, vagy ruhából összesen 100 vagy 200 darab készül, valamelyikből több, valamelyikből kevesebb. Ezek kis példányszámok. Biztos nem találkoztál még senkivel, akinek ugyanolyan pólója van, mint Neked.

Ez így van, tényleg nem. Mik a Chimperator céljai az elkövetkező 5 évre ? Még ismertebb, vonzóbb márkává kell nőjél Neked, CRO-nak, vagy a többieket kellene úgymond – Teesy, Dajuan, Psaiko – az ismertségeden keresztül még jobban „felhúzni” ?

Alapjában véve ez tökmindegy. Nem nagyon gondolkozunk ezen: boah, ezt így vagy úgy kellene csinálnunk. A fiúk egyszerűen velünk vannak, élik az életüket és jól érzik magukat. Egyszerűen csak odatartjuk a kamerát, megnyomjuk a felvétel gombot, és kijön a cucc. Ennyi az egész.

Ausztriában hallottunk olyan pletykákat, hogy ismert ember az édesapád. Azért hordod a maszkot, hogy ne hozzanak vele összefüggésbe.

Tja, hát ki tudja ? Mit gondolsz, ki lehetne az apám ? (mosolyog – szerkesztő)

Fogalmam sincs.

Tippelj.

Hát ez jó kérdés.

Erről nincsenek pletykák ? Találd ki és írd meg nekem. Semmit sem árulok el.

Oké, úgy lesz. A legtöbb sztár angolul énekel, Te is ki akarsz később hozni angol dalokat, mint például Herbert Grönemeyer, hogy nemzetközileg is elismerjenek vagy megelégedsz a német nyelvterületekkel?

Ez egy jó kérdés. Úgy csinálom, ahogyan kedvem tartja. Ha egyszer lehetőség lesz valamit angolul csinálni, biztos nem utasítanám vissza.

Volt egy ok és egy pillanat, hogy felvetted a maszkodat. Lesz egy új apropó és új pillanat, hogy megmutasd magad a világnak.

Nem, nem lesz. Biztosan nem fogom levenni a maszkot.

Térjünk rá az unplugged-ra, az új albumodra. Te vagy a legfiatalabb MTV Unplugged sztár Németországban. Az volt-e a célod ezzel, hogy elérj egy új prémium célcsoportot, idősebbeket is, mert hát a zenédet általában tinédzserek hallgatják. Vagy miért született az unplugged album ?

Cool dolognak találtam. És mindenképp meg akartam mutatni így is magam, hogy az idősebbek is megtudják: ez is zene.

Mi alapján döntesz a fellépésekről. A fesztivál image-e a résztvevők száma, vagy hogy kik lesznek még ott fellépők ?

Egyszerűen szimpátia alapján döntök, milyen cool a fesztivál. Ha az, akkor csináljuk. Néha vigyáznunk kell, mert nem vállalhatunk egy területen több fellépést a területi védelem miatt.

Ez négy hét, ugye ?

Valami ilyesmi. De alapjában szimpátia alapon döntök. Ami tetszik, ott lépek fel.

Egy művész célja az, hogy látható legyen, de ez az, amit nem tudsz elérni. Ez egy paradoxon ? Hogyan dolgozod ezt fel, vagy nem is akarsz látszani ?

Hát tényleg nem látszom… illetve hát látszom, csak nem a képemmel, hanem ezzel (rámutat a maszkra – szerkesztő), és az egész így mégjobb. Azt mondanám, így még jobban fel is tűnök.

De hova lett a kereszt ? Régen volt egy kereszt a maszkodon…

Uh, nincs meg a kereszt ? Mi a fene, eltűnt a keresztem ? Hova lett ? Add vissza, Nálad van ! (viccelődnek – szerkesztő)

Nálam biztos nincs.

Nézd meg a nadrágzsebedben, tuti Nálad van… Hát ezek szerint akkor tényleg nincs meg. Fogalmam sincs, úgy tűnik elveszett… (erre a kérdésre nem válaszol, mosolyognak – szerkesztő)

Mit gondolsz a digitális letöltésekről, hogy bárki bármit ingyen letölt és meghallgat ?

A streamingre gondolsz ?

Igen, CD vásárlás szinte már nincs is, vagy legalábbis nagyban visszaesett.

Nahát ez egy olyan téma, amiről nem igazán lehet tudni, hogy jó-e vagy sem. Szerintem nem rossz… a streaming jó dolog. Ha valaki csinálja, csinálja, ha nem, nem. Én személy szerint meg akarom vásárolni a dolgaimat. Például kijött a Dr. Dree album, meg is vettem magamnak. Néha van olyan, hogy egyszerűen akarom, hogy az enyém legyen. Ha streamingelsz, akkor meghallgatod, és aztán nincs ott. Szerintem az néha tök jó, hogy átnézem a régi CD-jeimet, a régi gyűjteményeimet, a bakelitlemezeket. Esetleg emlékeztet pont 2008-ra és azt mondom magamban: boah, ez menő. Szóval ez nehéz. Szerintem a streaming tök rendben van, így meg tudom hallgatni, mielőtt megveszem. Valahogy így.

Mit gondolsz a YouTube jövőjéről ?

A YouTube jövője biztostítva van, vagy ? Naponta milliárd percnyi új anyag kerül fel.

Akkor hát ennyi volt. Köszönöm.

Szinte nem tudom abbahagyni, hogy játsszak a kameráddal. Dehát akkor ennyi volt. Kamera kikapcs. De előbb odaadom az endinghez Neked.

(BrandTrend)