Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

A stúdió új nevét Tom Ascheim, a Warner Bros. gyermekeknek és fiatal felnőtteknek szóló tartalmaiért és klasszikusaiért felelős igazgatója jelentette be április 7-én. A londoni stúdió vezetésében Sam Register, a Warner Bros. Animation (WBA) és a Cartoon Network Studios (CNS) vezetője, valamint Vanessa Brookman, a WarnerMedia gyermektartalmakért felelős EMEA-régiós igazgatója is részt vesz.

Az eredeti stúdiót, a Hanna-Barbera Productions-t 1957-ben alapította William Hanna és Joseph Barbera, és hamar a televíziós animáció meghatározó műhelyévé vált. A H-B által bő hatvan éve kidolgozott rajzstílusok, történetmesélési módszerek, gyártási technikák és hanghatások ma is a rajzfilmkészítés szerves részei. A páros ikonikus rajzfilmszereplők egész sorát alkotta meg, köztük Scooby-Doo-t, Frédit és Bénit, a Jetson családot, Foxi Maxit vagy Maci Lacit.

A Hanna-Barbera Studios Europe jelenleg a Cartoon Network legsikeresebb nemzetközi sorozata, a Gumball csodálatos világa egész estés filmjén dolgozik. A műhely új produkciókat is fejleszt, amely során örökzöld rajzfilmhőseire is épít, akik évtizedekre meghatározták a rajzfilmgyártást.

Sam Register, a H-B egyik vezetője szerint „kevés olyan név létezik a rajzfilmiparban, amely hallatán olyan áhítatot és örömet éreznénk, mint Hannáé és Barberáé. A szombat reggelek és az animációs sorozatok nem lettek volna ugyanazok e stúdió nélkül. Alig várom, hogy ismét rajzfilmek szülessenek a Hanna-Barbera égisze alatt” – mondta.

Vezetőtársa, Vanessa Brookman hozzátette: „Kivételes lehetőség, hogy az európai stúdiónk felveheti a rajzfilmtörténelem egyik legnagyobb presztízsű és legnépszerűbb nevét. Most, hogy megnyitjuk animációs történelmünk legújabb fejezetét, alig várjuk, hogy a gyerekeknek és családjaiknak még több egyedi tartalmat készíthessünk.”