Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

A világ leghosszabb földalatti vasúti alagútjától kezdve egészen a négy futballpálya méretét is meghaladó teherszállító hajóig, megannyi hihetetlen méretű, zseniális műszaki alkotás és konstrukció kulisszatitkaiba vezeti be a nézőket, hogy együtt fedezzék fel a „nagyság” tudományát.

Epizódról epizódra egyre több és izgalmasabb tényt és érdekességet tudhatunk meg a minden képzeletet felülmúló építményekről, Richard utánozhatatlan stílusának köszönhetően pedig nem csak a műszaki tudományok szerelmeseinek jelent majd szórakozást a műsor. Első kézből mutatja be, hogy a legjobb mód egy-egy óriási szerkezet működése titkainak megismerésére, ha kezet merünk emelni rájuk – azaz megmásszuk, vezetjük, kipróbáljuk őket.

Mindegyik epizódban egy-egy igazi óriást vesz górcső alá – kiderül, hogyan építették, üzemeltetik és használják a mérnökök ezeket a szuperszerkezeteket. Találkozhatunk az őket megalkotó és működtető névtelen hősökkel, a bemutatott lebilincselő kísérletek segítségével pedig megismerkedünk tudományos hátterükkel is. Bebizonyítja: apró lépések teszik lehetővé az igazán nagy dolgokat.

Concorde at sunset.

Alig várom, hogy végre akció közben is láthassam a mérnöki zsenialitás egy-egy igazán monumentális példányát. Imádom a gépészetet és mögötte lévő mérnöki tudományt, és minél nagyobb, annál jobb. Tényekkel és érdekességekkel teli műsorral készültünk. Óriási lesz” – mondta el Richard Hammond.

Simon Downing, a Discovery UK alelnöke és a Sport és Ismeretterjesztő részlegének vezetője szerint „Richard egy világhírű tehetség, akinek a szenvedélye a tudomány, a gépészet és az autók. A valószerű tartalomgyártás globális vezetőiként nagy örömmel üdvözöljük csatornánkon az egész világra kíváncsi, magával ragadó műsorát. A rajongók igazán informatív, szórakoztató és egyedi műsort láthatnak majd szokatlan méretekben!

A Richard Hammond óriásai Victoria Noble szenior rendező és vezető producer és Oliver Wilson vezető producer megbízásából készült. A sorozatot a Chimp Production gyártja Andrew Barron producer és Micheal Massey vezető producer felügyelete alatt.

Richard Hammand's Big_1

A műszaki legeket felvonultató dokumentumfilm február 11-től minden kedden 20.00 órakor lesz képernyőn a Discovery Channel műsorán!