Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Vajon a Maja Birodalom átköltözött Amerikába? Hogyan halt meg valójában Meriweather Lewis, a híres amerikai felfedező? Hova lett a frigyláda, miután kicsempészték Jeruzsálemből? Justin Fornal felfedező és Emiliano Ruprah fotográfus történelmi térképek és a legkorszerűbb képalkotási eljárások segítségével pontot tesznek a történelmi rejtélyek végére a Megválaszolatlan mondák című sorozatban, amelyet február 2-től minden vasárnap 22.00 órakor láthatunk a Discovery Channel műsorán.

Az első epizódban Justin és Emiliano egy szokatlan térkép segítségével próbálja megfejteni a kaliforniai Sivatagi Szellemhajó legendáját. Az 1800-as évek végén a helyi hírlapok egy rejtélyes és rendkívül különös eseményről számoltak be. Több tucat szemtanú is biztosan állította, hogy egy hatalmas, fából készült hajót látott felbukkanni a semmiből, még hozzá nem is akárhol: a sivatag kellős közepén, sok száz mérföldre a legközelebbi vízparttól. A legenda szerint az a hajó nem lehetett más, mint a 16. században eltűnt, arannyal, ezüsttel és ékszerekkel megpakolt brit hajó, amelynek azóta is sokan indultak a keresésére.

Science Channel

Más rejtélyek mellett a sorozat első, bevezető évadában felfedezőink térképeik segítségével a templomos lovagok elveszett kincsének nyomába erednek, amelyet a legendák szerint az itáliai származású tengerész, Kolumbusz Kristóf megérkezése előtt átcsempésztek az akkor új világként is emlegetett Amerikába.

Az ókori egyiptomiak által hátrahagyott nyomok segíthetnek Justinnak és Emilianonak eljutni Punt legendás földjére. A feljegyzések szerint az ősi királyság aranyban, gyantában, elefántcsontban és nemes vadállatokban gazdag terület volt egykor, az egyiptomiak pedig megannyi alkalommal indítottak felfedezőutakat azért, hogy megtalálják a fáraók által csak „Isten országaként” emlegetett birodalmat.

A mítoszok nyomába eredő műsorvezetők számára nem ismeretlenek az expedíciók sem. Justin Fornal nemzetközileg elismert felfedező és kulturális nyomozó szakterülete a bennszülött hagyományok és a történelmi rejtélyek felderítése.  2016-ban megtalálta a rég elveszett afro-amerikai rabszolgafelkelés vezető, Nat Turner koponyáját és hazavitte őt leszármazottaihoz. Ennek, valamint számos más eredményének köszönhetően 2018 júniusában felkerült a Men’s Journal „A világ legmerészebb emberei” listájára.

A Megválaszolatlan mondák című műsort a Karga Seven Pictures és a Red Arrow Studios gyártja a Discovery megbízásából. A Karga Seven gyártásvezetője Kelly Mcpherson, Sarah Wheterbee, Emre Sahin és Jason Wolf, a társgyártásvezető pedig Johnny Fountain.