Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Egy exkluzív dokumentumfilmnek köszönhetően több millió teniszrajongó nyerhetett betekintést Patrick Mouratoglu, sztáredző munkával töltött hétköznapjaiba – az Eurosport ezzel a vadonatúj tartalommal nyitotta meg a 2020-as Australian Open tudósítások sorát. Patrick Mouratoglou – a női tenisz egyik vitathatatlanul legnagyobb alakjának – Serena Williams-nek az edzője, valamint az egyik legismertebb sportakadémia arca. 

A film Mouratoglou szakmai életét kíséri figyelemmel a 2019-es szezon alatt, aki a 23- szoros Grand Slam-bajnok, Serena Williams edzője, valamint a Mouratoglou Tenisz Akadémia alapítója. Patrick akadémiájából olyan szupersztárok kerültek ki mint Stefanos Tsitsipas vagy Coco Gauff. A 30 perces dokumentumfilm elérhető az Eurosport Player-en is.

A nézők két újabb arccal is találkozhatnak a bajnokságon: Franciaországban a hétszeres Grand Slam-tornagyőztes Justin Henin-nel, Olaszországban pedig a 2018 májusában visszavonult, az egykoron első számú játékos, Roberta Vinci osztja meg véleményét a nézőkkel.

Barbara Schett ismét az Eurosport zászlóshajóját jelentő Game, Schett & Mats című műsorban tűnik fel Mats Wilander-rel együtt, akivel nap mint nap felidézik majd a torna legjobb összecsapásait, illetve az elkövetkezendő mérkőzések alakulását vitatják meg. A németeknél Boris Becker, a spanyoloknál Alex Coretja, a franciáknál pedig Henri Leconte avatják be a nézőket a tenisztorna eredményeibe.

A hétszeres Grand Slam torna győztes, John McEnroe szintén feltűnik az Eurosport nemzetközi tudósításában, hogy ismertesse egyedülálló meglátásait a nézőkkel. A teniszlegenda egykori riválisaival – Boris Becker-rel és Mats Wilanderrel együtt szerepel a Tenisz Legendák című vodcastban is – az idei Australian Open idejére három epizód várható majd belőle.

Andrew Georgiou, az Eurosport közvetítési jogaiért felelős elnöke így nyilatkozott: “Nagyon izgatottan várjuk a teniszszezon kezdetét. Az év első Grand Slam tornájának a hangulatát szeretnénk minden Eurosport nézőhöz eljuttatni. Igény szerint minden pillanat, játékos, pálya és mérkőzés elérhető lesz az Eurosport Player-en a sport legnagyobb szakértőinek mélyreható elemzéseivel. Hozzátette: “A 2019-es év bombasiker volt a tenisz számára az Eurosport-on: Az Eurosport platformjait használó rajongók száma folyamatosan nőtt növekedett, különösen a digitális platformokon, ahol a Roland-Garros, valamint a US Open meccseit követték a legtöbben figyelemmel. 2020-ban hasonló elérésekre számítunk: ez egy történelmi, rerdokkal teli évnek ígérkezik a tenisz világában, alig várjuk, hogy elkísérhessük rajongóinkat a nagy utazáson.