Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

A Cápák Hete a televíziózás történelmének legrégebb óta futó, legemlegetettebb nyári eseménye, amely július 29-én, hétfő este még nagyobb cápákkal, gigantikus harapásokkal tér vissza a képernyőre. A nézők augusztus 4-ig kísérhetik nyomon a cápavilág történéseit. Az ez évi Cápák Hete heti 20 órát meghaladó műsoridejével, valamint uszonyokban gazdag felhozatalával teljesen úttörőnek számító cápás történeteket fog magával hozni, betekintést engedve eme csodálatos élőlények rejtélyes világába.

A Discovery Channel folytatja együttműködését a világszinten is nagy elismertségnek örvendő tengerbiológusokkal valamint tudományos szervezetekkel, hogy egy vadonatúj, és egyben innovatív cápakutató technológiát hozzanak el a műsorba,  betekintést engedve a világ legegyedibb cápafajainak életébe. A Cápák Hete az óceán mélyére kalauzolja el a nézőket, kísérletet téve a “Deep Blue” nevet viselő, óriáscápa megtalálására. Az expedíció során bevetik az első drón-húzta csalit, valamint tesztelésre kerülnek a cápakutatás legizgalmasabb csúcstechnológiái is.

A Discovery egyetlen cáprajongót sem fog magára hagyni: a nézőknek lehetőségük nyílik a digitális és közösségi média platformokon is figyelemmel kísérni a történeseket. A cápaszakértőkkel, valamint a nonprofit szervezetekkel kötött új megállapodás értelmében egy 360-as multiplatform szolgáltatja majd az élményt, lerántva a leplet a legújabb cápa felfedezésekről, és az egész világot foglalkoztató cápatémákról.

Ebben az évben az Oceana és a Discovery összefognak, hogy a globális cápauszony – kereskedelem fenyegetettségében élő cápák segítségére siessenek, amely évente 73 millió cápát érint. A brutalitással elkövetett állatkínzás elleni küzdelelem mellé állnak olyan nagy márkák is, amelyek pénzügyi segítséget nyújtanak az Oceana-nak kampányai finanszírozásához. Mi több, olyan edukációs jellegű tartalmakat készítenek a rajongók számára, amelyekkel megindokolják, miért van szükség cápákra. A Discovery idén is együttműködik az Ocean-nal, hogy közös erővel megtisztítsák a strandokat, és a belföldi víziútakat. Évente ugyanis több, mint 8 millió tonna műanyag kerül az óceánba. Az Ocean világszerte azon dolgozik, hogy 2030-ra megállítsa a műanyag óceánba való áramlását, valamint szeretné megalapítani a világ legnagyobb önkéntes összefogását “International Coastal Cleanup” néven. Az alábbi linken megtalálhatod a lakóhelyedhez legközelebb lévő “óceántisztító” kezdeményezéseket: www.signuptocleanup.org

A 2019-es Cápák Hete részletes műsorterve:

Július 29.

23.00  Ismeretlen küldetés: a Megalodon

Josh Gates paleontológusokkal és cápaszakértőkkel a cápáktól hemzsegő mexikói és dél-afrikai vizekben próbálja megfejteni a megalodon rejtélyét.

Július 30.

23.00  Deep Blue legendája

Brandon McMillan és Jimi Partington cápaszakértők visszatérnek a Guadalupe-szigetre, hogy megtalálják a világ legnagyobb fehér cápáját, Deep Blue-t. Vajon megfejtik a rejtélyt?

Július 31.

23.00  Cápatörvények – veszélyes vizek

Négy cápaszakértő élesben ismétel meg korábban elkövetett cápatámadásokat, hogy megtudják, mi szükséges a túléléshez. A kísérlethez nem használnak védőketrecet.

Augusztus 1.

23.00  Hajóroncsok között : A veszélyes merülés 2

Paul de Gelder és James Glancy a kíváncsiságtól hajtva 1 km magasból ejtőernyővel kiugrik egy repülőgépből, és az óceán egyik elhagyatott részén a cápáktól hemzsegő vízbe zuhan.

Augusztus 2.

23.00 Guadalupe: gyilkos zóna (1. évad, 1. rész)

A Guadalupe-i fehér cápákra  kamerákat szerelnek 18 óra hosszára, majd követik őket titkos vadászterületükön, hogy közelről is megismerjék a ragadozók életmódját.

Augusztus 3.

23.00  Cápák szigete – vértestvérek

Nyugat-Ausztrália partjainál a cápakutatók  azt vizsgálják, hogy a két nagy fehér cápa felismeri-e egymásban a vérrokont, és keresik-e  a másik társaságát.

Augusztus 4.

23.00  Megtámadtak

Miután egy váratlan viharban felborul egy Floridába tartó jacht, a legénysége napokig sodródik az Atlanti-óceánon, ahol tigriscápák zsákmányává válnak.