Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Április 14-én vasárnap indul a National Geographic új, hatrészes dokumentumfilm sorozata, a Zord bolygó, amely megdöbbentő közelségből mutatja be a vadon élő állatok túlélésért vívott küzdelmét. Földünk ugyanis az elmúlt negyven évben rengeteget változott, a vadonban többek közt erdőtüzek, hóviharok, aszályok és heves esőzések nehezítik az állatok életét. A legszélsőségesebb területek lakóinak így két választásuk van: alkalmazkodnak vagy elpusztulnak. A sorozat bemutatja hogyan képesek az egyes állatfajok életben maradni úgy, hogy a szélsőséges időjárástól a táplálékhiányig nap mint nap kihívások sokaságával kell szembenézniük.

A Zord bolygó a természetfilmek modern, 21. századi generációjához tartozik: egyszerre időszerű, magával ragadó és drámai. A széria alkotói között olyan neveket találunk, mint az Oscar-díjas Guillermo Navarro; az Emmy-díjas Tom Hugh-Jones; a BAFTA-díjas Delbert Shoopman; valamint a műsorvezetői tisztet betöltő – szintén BAFTA-díjas – Bear Grylls.

A Zord bolygó egyes felvételei olyanok, mintha nem ezen a bolygón készültek volna – pedig a valóság az, hogy a sorozat rendkívül pontos és látványos képet tár elénk a Földről, az állatok szemén keresztül. Ez emeli ki a szériát a műfaj többi alkotása közül” – mondja a sorozat alkotója, Tom Hugh-Jones.

Deserts_EP104_HostilePlanet_34

A Zord bolygó című sorozat április 14-től vasárnaponként 22 órakor látható a National Geographic csatornán.