Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Szűk két hét múlva lezárul az iskolaérett gyermekek beíratása: a szülők legkésőbb április 11-12-én jelezhetik szándékukat a kiválasztott intézményeknél. Bizonyára sokan vannak még, akik hiába jártak nyílt napokon – vagy éppen nem jutottak el –, hallgatták meg barátok és ismerősök beszámolóit, olvastak el mindent a témában a lehetséges iskolákról, még mindig nem tudtak dönteni. Első sorban őket próbálja meg segíteni az elhatározásban az idén 18 éves NLCafé iskolaválasztási online melléklete.

A szerkesztőség cikk- és videósorozata nem éppen hagyományos szempontokat vesz figyelembe, és járja körbe ezt a komplex témát. „Többek közt alternatív intézményeket és oktatási-nevelési módszereket, valamint a speciális nevelési igényű (pl.: ADHD, diszlexia) gyerekek számára legalkalmasabb iskolákat, tanáregyéniségeket mutatunk be, de megszólaltatunk oktatáskutató szakembereket, valamint szülői véleményeket is megosztunk olvasóinkkal” – nyilatkozta Pácsonyi Daniella, az NLCafé főszerkesztője.

Cute pupils running down the hall

Az online melléklettel a szülők egyfajta „beszélgetőtársat” és segítséget kapnak a lehető legjobb választáshoz. „Például olyan patthelyzetekről is beszámolunk, amikor egyik megjelölt intézménybe se veszik fel a gyereket, vagy amikor nincsen a lakhelyhez közel eső, elfogadható iskola, ezért muszáj kompromisszumot kötni” – tette hozzá Kempf Zita, az összeállítás szerkesztője.