Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Az alacsony vízállásnak köszönhetően több második világháborús emlék is előkerült a Duna medréből az elmúlt hónapokban: hajóroncs, szárnyas repeszgránát és egy amerikai bombázó maradványai is felbukkantak. Az augusztusban talált B-24 Liberator a Dunai Repülőgépgyárat bombázta 1944-ben, amikor légvédelmi találat érte. Több legendás repülőgéptípus roncsát hozzák a felszínre a II. világháborús kincskeresők című sorozat főszereplői is a híres Spitfire-től a német bombázók által rettegett Boulton Paul Defiant elfogó vadászgépig – számos más érdekes relikvia mellett.

A HISTORY új, 6 részes minisorozata nem a második, hanem az első világháborút feldolgozó epizódokkal tér vissza a képernyőkre, tisztelegve a „nagy háború” végének 100. évfordulója előtt.

A második évadban Taylor és Suggs a legmodernebb technológiák, korabeli térképek, dokumentumok, valamint történészek és más szakértők segítségével kutatják fel a legizgalmasabb helyszíneket. Hőseink a brit, francia és belga barakkokat, légi bázisokat bejárva elevenítik a meg a háborút a nézők számára. A roncs felkutatásával derül fény egy Franciaország felett lelőtt, rejtélyes missziót teljesítő brit bombázó sorsára, és arra is, hogyan különítették el még az angliai barakkokban is a normandiai partraszállásra készülő afro-amerikai katonákat bajtársaiktól.
(BrandTrend)