Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

A Telekom VOLT Fesztivál után a Szigeten járt bevetésen a komfortzonankivul.hu oldalon elérhető játék. Aki vállalta a #mostgenerációs kihívást, és hajlandó volt kilépni a megszokott buborékból, az nemcsak a fülének szokatlan ritmusokról és addig ismeretlen együttesekről tapasztalhatott meg valami újat, hanem saját magáról is.

Ami a koncert-feelinget és a ritmusképleteket illeti, a  Telekom VOLT-on idén már debütált, komfortzonankivul.hu játék ezúttal is izgalmas felfedezésre hívta a fesztiválozókat. Az eszköz először a megadott Spotify-account vagy egy rövid teszt alapján bekalibrálta a regisztráló zenei komfortzónáját, hogy aztán a jellemző stíluson belül és azokon kívül is tudjon programokat ajánlani. Az oldalnak a játék ideje alatt közel 44 ezer látogatója volt, a zenei bátorságpróbára pedig majd’ háromezren regisztráltak a két fesztiválon. A koncerteken csápolók összesen 1.950, értékes pontokat érő Insta szelfit töltöttek fel #komfortzonankivul és #komforzonanbelul hashtaggel, amelyeket később menő fesztiválcuccokra válthattak.

A „szigetlakók” körében a nemzetközi pop volt a legnépszerűbb, azt követte az elektronikus zene, azon belül is a trópusi house-dallamok, a Telekom VOLT-on pedig jellemzően a metál zene vitte a prímet. A bronzérem a Szigeten a magyar popzene nyakában landolt, ami az egyetlen hazai stílusként szerepel a komfortzónán belüli listák dobogóján. Ugyanez a műfaj a komfortzónán kívül ajánlott zenék sorrendjében az ezüstöt zsebelte be, nem sokkal lemaradva a magyar rockzene után. A Telekom zenei iránytűje így a színes hazai felhozatal felé terelgette leginkább a hallgatóságot, ami a sokszínű tábort nem csak egy új nyereményhez, de talán egy-egy új kedvenc előadóhoz is hozzásegítette.

A konkrétumokat nézve érdekes fordulat, hogy a komfortzónán belüli programajánlót az érzelmes, néha pszichedelikusba hajló indierock-banda, a The War on Drugs vezette a Szigeten. Holtversenyben mellette kapott helyet az elektronikus pop vonalat képviselő Clean Bandit, akik tavaly lemondták, az idén viszont nyitották a fesztivált. Őket követte Kendrick Lamar 12-szeres Grammy- és Pulitzer-díjas rapper, a brit popot játszó ex-Oasis Liam Gallagher és a Sziget első napjának nagyszínpadi fő koncertjét adó, leginkább az alternatív hip-hop stílusba sorolható Gorillaz.

A komfortzónán kívüli kategória élén egy 1980-as évek végén, 1990-es évek elején aktív, német jazz-rock bandát találunk – valószínűleg a legtöbb fesztiválozónak még a Missin’ Link név sem volt ismerős, pláne az együttes által megszólaltatott, múltidéző zenei hangzás. A magyar pop műfaj képviseletében az Irie Maffia énekesét, Senát találjuk a listán, aki ezúttal az afrikai gyökerű elektronikus tánczenét játszó RedRed zenekarral állt színpadra a Szigeten. Az ötödik helyen a blues-rock gyökerekhez visszanyúló Pély Barna landolt. Akiknek nem stílusuk az elektronikus hangzás, azoknak az alkalmazás leginkább az Afriqua b2b Polarize és Jesse Calosso fellépéseit javasolta ráhangolódásként.
(BrandTrend)