Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

A HISTORY csatorna reprezentatív felméréséből kiderül, hogy a fiatalok sokkal inkább hisznek a földönkívüliekben és az idegen eredetű ősi civilizációkban, mint az idősebbek. A világvége-jóslatoktól viszont valamivel inkább tartanak a 40 év alattiak, mint idősebb honfitársaink. A HISTORY nem véletlenül időzítette iskolakezdésre kutatását: szeptember a rejtélyek hónapja lesz a csatornánál.

A földön kívüli életben leginkább a fővárosiak hisznek: Budapesten az emberek több mint harmada, 36% biztos abban, hogy nem vagyunk egyedül. Meglepő, de minél iskolázottabb valaki, annál inkább hisz a földönkívüliekben: a felsőfokú végzettséggel rendelkezők körében 45% ez az arány.

UFOvadászok

Az UFÓ hívőknél kicsit többen vannak azok, akik nem csak legendának tartják az idegen eredetű ősi civilizációkat, és itt is igaz, hogy minél iskolázottabb valaki, annál inkább hisz ebben a rejtélyben. Ebben a kérdésben a 60 év felettiek meglehetősen szkeptikusak: alig 16%-uk hisz ősi népek földönkívüli eredetében. Talán közülük is lesznek, akik megváltoztatják véleményüket, ha megnézik a HISTORY Ősi idegenek című műsorát.

Megtalált Atlantisz 1

A klasszikus legendák kapcsán a csatorna azt is tudni szerette volna, hogy mit gondolnak a magyarok Atlantisz rejtélyéről. Az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok több mint fele hisz az elsüllyedt civilizációban, a válaszadók 55% véli úgy, hogy mindez nem csupán mendemonda. Így gondolják ezt a HISTORY kincskeresői is, akik az egész estés „Megtalált Atlantisz” című műsorban próbálják megtalálni Atlantisz nyomait a felszínen és a mélyben.

Ancient Aliens Giorgio Tsoukalos

Bár azt szokás mondani, pesszimista nemzet a magyar, a világvégétől mégsem félünk túlságosan. Csupán a válaszadók 18%-a nyilatkozott úgy, hogy tart a világvége-jóslatoktól. Az adatok azt is megmutatták, hogy minél iskolázottabb, illetve minél nagyobb településen él valaki, annál kevésbé hisz ezeknek a jóslatoknak. A budapestiek mindössze 10%-a, az egyetemi vagy főiskolai végzettségűek alig 7%-a tart a világvégétől, ezzel szemben a kisebb településeken, községekben élők körében a 25%-ot is elérte azok aránya, akik félnek az apokalipszistől. A kételkedők és világvége-hívők számára is érdekes lehet a HISTORY kutatóinak „Világvége 10 féleképpen” című műsora, ami az emberi civilizáció romba dőlésének különféle lehetőségeit járja körbe.

Rejtélyek hónapja a History műsorán: szeptemberben minden szerdán 21:00-tól új premier.
(BrandTrend)