Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

A Géniusz sorozat első évada Geoffrey Rush főszereplésével Albert Einstein életéről szólt, a széria tíz Emmy-jelölést, valamint világszerte 45 millió nézőt hozott a National Geographic csatornának. Ezt követte a Géniusz: Picasso, Antonio Banderas főszereplésével. A készítők azonban máris elkezdenek dolgozni a harmadik évadon, amely a Frankenstein írónőjének különös életét mutatja majd be.

A briliáns gondolkodó Mary Shelley (1797-1851) már 19 évesen megírta élete legfontosabb – és az irodalomtörténet egyik legkülönlegesebb – művét, a ‘Frankenstein, avagy a modern Prométheusz’ c. regényt. A történet – melyet Mary többek közt a férje, Percy Bysshe Shelley és Lord Byron angol költő szellemi erőterében írt – az irodalmi horror előfutárának is tekinthető, ám messze nem csupán öncélú fantáziálásról van szó: az írónő könyvbeli eszmefuttatásai a társadalmi intézményekről, a személyes szabadságról és a részvétről ma, 200 év elteltével is aktuálisak. Mary Shelley a sci-fi és a horror műfajának megteremtését követően egy újabb irodalmi stílust is alkotott, a The Last Man’ című regénye a posztapokaliptikus történetek ősének tekinthető.

A korábbiakhoz hasonlóan a Géniusz új évadának executive producerei az Oscar-díjas Brian Grazer és Ron Howard lesznek, a showrunner pedig Ken Biller. „Mary Shelley története a hullákból összefércelt, életre kelő lényről számos filmkészítőt megihletett már, de közülük csak kevesen fordítottak figyelmet az írónő társadalmi kérdésekkel kapcsolatos reflekcióira – mondta Ron Howard. – Kevesen tudnak a többi művéről, a nemek egyenlősége melletti kiállásáról, a kortárs gondolkodókra és úgy általában a kor társadalmára gyakorolt hatásáról. A mi célunk éppen ez: bemutatni Mary Shelley lenyűgöző intellektusát, a rászorulók iránti részvétét, a végtelen állhatatosságát. Azt reméljük, hogy a sorozattal egy újabb sikeres állomásához érkezik az együttműködésünk a National Geographic csatornával.”

A műsort a Fox 21 Television Studios, az Imagine Entertainment, az MWM Studios és az EUE/Sokolow készíti. A sorozat 2019-ben debütál majd a National Geographic csatornán.
(BrandTrend)