Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Mi a közös Hódi Pamelában, Rubint Rékában és Hosszú Katinkában? Az, hogy a közösségimédia-oldalaikon tavaly megosztott posztjaikkal könnyedén elérnék egy több mint százmilliós ország teljes lakosságát. Sőt, Kasza Tibi önmagában majdnem tíz ilyen ország lakóit tudná megszólítani.

A véleményvezérek mindenhol ott vannak – offline és online egyaránt. Egyszerűen nem lehet róluk nem tudomást venni. Tetszik vagy sem, hatást gyakorolnak, és nem csak azokra, akik követik őket.

Az „influencer marketing” bűvös kifejezés a marketingesek és PR-esek szókincsében. Nem ok nélkül. A fenti klasszikus celebek és más közösségimédia-véleményvezérek már egy-egy csatornájukon is tömegeket érnek el, ha pedig teljes „birodalmukat” nézzük, akkor mutatkozik meg igazán befolyásoló erejük. Egy magára valamit is adó véleményvezér ugyanis nem csak egyetlen közösségi felületen aktív. Egyszerre tölt meg tartalommal Facebook, Instagram, YouTube és egyéb közösségimédia-oldalakat, és bár ezeken a felületeken van átfedés a követők között, a hatás az összes csatornán együttesen akkor is sokkal nagyobb, mint egyedileg.

Dancsó Pétert például csak az Instagramon 235 ezren követik, de az összes csatornáján együtt már bő 1,3 milliós követőszámot hoz. Ilyen támogatói körre építve még pártot is érdemes volna alapítani.

Az influencer marketing meghatározó figuráit rendszerint olyan toplistákkal mérik, amelyek a véleményvezérek fő csatornájának követőszáma szerint rangsorolják a legnépszerűbbeket. Ez fontos mutató, de önmagában még nem mond eleget. Legalább ennyire fontos ugyanis, hogy ki milyen és hány csatornán aktív, milyen elérést produkál oldalain, és mennyire aktívan kommentelnek posztjaira a követői.

morpho_influencer_filter_2018

A morpho és a SentiOne első közös kutatásában épp ezért a véleményvezérek nem egyetlen, de összes csatornáját figyelembe véve állított fel a rangsort a 25 legerősebbről.
(BrandTrend)