Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Hamarosan kezdetét veszi az idei év utolsó háromhetese, a La Vuelta a España. A spanyol kör augusztus 19-én egy csapatidőfutammal indul a franciaországi Nîmesben. Az Andorrán, Katalónián, a valenciai régión és Dél-Andalúzián végigvezető útvonal szokás szerint Madridban ér a végét, szeptember 10-én. Ez azt jelenti, hogy a 2017-es Vuelta szakaszai összesen 3297,7 kilométer hosszúak és a verseny talán idén tartogatja az eddigi legnagyobb kihívást a kerékpárosoknak.

La Vuelta_2017

A kritikák ellenére, melyek szerint a spanyol kör inkább a hegyimenőknek kedvez, a 72. Vuelta összesen 50 kategorizált emelkedőt, és két időfutamot tartalmaz. A versenyzők idén kifejezetten nehéz útvonallal néznek szembe és már rögtön az első pihenőnap után egy 40 kilométer hosszú egyéni időfutam vár rájuk. Ahol akár 2-3 perces időkülönbségek is kialakulhatnak az összetett esélyesek között. A 20. szakaszon pedig nem más próbálja majd megtörni a versenyzőket, mint Észak-Spanyolország legdurvább emelkedője, az Angliru. Az átlagosan 10,5%-os meredekségű emelkedő talán még a verseny végkimeneteléről is dönthet.

Világklasszis versenyzőkből sem lesz hiány az idei spanyol körön. Bodnár Gergő, az Eurosport kommentátora szerint: „Ismét nagyon erős az idei mezőny. Többek között Romain Bardet, Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Rafal Majka, Ilnur Zakarin, Warren Barguil és a Yates testvérek is indulnak a 2017-es Vueltán. És természetesen Chris Froome, aki az idei Tour de France győzelme után, a spanyol kör megnyerésére készül. Ha sikerülne neki a duplázás, az hatalmas eredmény lenne a részéről, hiszen 1995 óta (vagyis a háromhetesek mostani sorrendjének alkalmazása óta), ez senkinek nem sikerült. Határozottan izgalmas három hétnek nézünk elébe!”

La Vuelta_2017_2

Alberto Contador az idei spanyol körön búcsúzik, hiszen a háromszoros Vuelta győztes kerékpáros az utolsó versenyére készül. Contador hazai pályán fog elbúcsúzni a szurkolóitól, a szervezők pedig ebből az alkalomból felajánlották számára az 1-es rajtszámot.

Arról pedig, hogy egyetlen másodpercről se maradjanak le az itthoni kerékpárrajongók, az Eurosport és szakértői csapata, Juan Antonio Flecha, Laura Meseguer és Ashley House fog gondoskodni. Azok számára, akik több részletre és információra vágynak, az Eurosport Player minden szakaszról élő közvetítést és tudósítást kínál a Vuelta ideje alatt. Ezen kívül a csatorna egy 24 perces összefoglaló műsorral is készül Alberto Contador visszavonulása alkalmából, amit augusztus 25-én, pénteken 19:30-tól lehet megtekinteni.
(BrandTrend)