Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Többségi tulajdonrészt vásárolt a Klasszik Rádió 92.1-t üzemeltető Aeriel Rádió Műsorszóró Kft.-ben a finn Futuvision Media OY. Az új tulajdonosi szerkezet sem a Klasszik Rádió 92.1 menedzsmentjében, sem a regionális rádió műsorstruktúrájában nem hoz változást.

A Klasszik Rádió és az új tulajdonos kapcsolata már hétéves előzményekre  tekint vissza, hiszen  a Budapesten és 60 km-es körzetében fogható, a barokktól a 21. század elejéig terjedő időszak legnépszerűbb klasszikus zenei tételeit sugárzó kereskedelmi médium 2010-ben indította el ázsiai, ezen belül hangsúlyosan kínai  tartalmú délutáni műsorsávját.

A műsorkészítésben sikeres együttműködés után a felek úgy döntöttek, hogy még szorosabb formában folytatják a közös munkát, így az Aeriel Rádió Műsorszóró Kft. eddigi 100%-os tulajdonosától, a  MetroMedia Kft.-től a finn Futuvison Media OY többségi üzletrészt vásárolt.

A tulajdonosi szerkezet átalakulás a Klasszik Rádió 92.1 működésében nem hoz változásokat, az Aeriel Rádió Műsorszóró Kft. ügyvezetője továbbra is Nagy Tamás lesz, és a rádió műsorstruktúrájában sem várhatóak átalakítások, a rádió a jövőben is Mozarttól a filmzenékig szórakoztató, élményt nyújtó, értéket adó és befogadható zenékkel várja hallgatóit egész nap.
(BrandTrend)