Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Minden történést élőben közvetít az idei 85. Le Mans-i 24 órás autóversenyről az Eurosport, a mintegy 38 órányi közvetítést kiterjesztett valóság technológiára alapuló elemzések és a kilencszeres Le Mans győztes Tom Kristensen exkluzív kommentárjai teszik igazi csemegévé a motorsport szerelmesei számára. Az előfutamok már szerdán elindultak, maga a 24 órás verseny pedig június 17 szombaton 15 órakor kezdődik, és másnap ugyanekkor fejeződik be.

A Le Mans-i 24 órás megmérettetés egyike a világ legnagyobb múltú autóversenyinek. Először 1923-ban rendezték meg a Le Mans közelében található sarthe-i versenypályán. Az eredeti kör 10726 mérföld hosszú volt, majd először 1929-ben rövidítettek rajta, aztán 3 évvel később ismételten úgy döntöttek a szervezők, hogy újra csökkentik a távot. A versenyt többnyire június elején rendezik meg, de 1968-ban, a francia munkások sztrájkja miatt egészen szeptemberig elhalasztották. A versenyre az egész világ figyel: az idén összesen 190 ország 802 millió nézőjéhez jutnak el a különböző tévétársaságok közvetítései.

Petter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója elmondta: „A motorsport rajongók naptárában piros betűkkel szerepel a Le Mans időpontja, hiszen ez az egyik legrégebbi, legkeményebb és legizgalmasabb verseny. Örömmel tölt el, hogy ismét mi oszthatjuk meg ezt az élményt a rajongókkal Európa-szerte.”

Eurosport_Le_Mans_Tom_Christensen

Az Eurosport közvetítéseit vezető, kilencszeres Le Mans győztes Tom Kristensen elmondta: „Nem titok, hogy a Le Mans igazán közel áll a szívemhez, számos fantasztikus emlékem fűződik hozzá. Izgatott vagyok, hogy ismét itt lehetek a történések középpontjában, igaz, nem a volán mögött, hanem az Eurosport stábját erősítve.”
(BrandTrend)