Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Világszerte az év legmelegebb időszakára készülünk, a Discovery Networks nem véletlenül választotta pont ezt az időszakot arra, hogy bemutassa korszakalkotó dokumentumfilmjét, a Moszkító – az ítéletnapot. A csatorna a vérszívóknak kedvező időjárási körülmények között hívja fel a figyelmet arra, hogy a történelem során a szúnyogok terjesztették a legtöbb halálos kórt és, hogy ez a helyzet mára sem változott.

A Discovery Channel kétórás, négy kontinensen forgatott dokumentumfilmje átfogó képet ad az ember és a szúnyogok küzdelméről, fő fókuszában pedig friss kutatások áttörő eredményei állnak az olyan félelmetes betegségek leküzdésében, mint a zika-vírus okozta kisfejűség, a nyugat-nílusi láz, a sárgaláz, a chikungunya- vagy a dengue-láz. A Moszkító – az ítéletnap című film, közelebbről is szemügyre veszi az ezeket a betegségeket összekötő apró, ám annál veszélyesebb teremtményeket, hiszen egyre sürgetőbbé válik a fertőzések visszaszorítása.

jeremy renner

Jeremy Renner, A bombák földjén, a Bosszúállók és A Bourne hagyaték Oscar- és Golden Globe-díjra jelölt színésze narrálja a dokumentumfilmet, ami a világ vezető egészségügyi szakértőinek bevonásával készült. Többek között Dr. Thomas Frieden, a Betegségellenőrzési és- Megelőzési Központ (CDC) korábbi vezetője és a Bill & Melinda Gates Alapítvány társelnöke, valamint maga Bill Gates is megszólal a témában, és rámutatnak arra, hogy milyen eszközökre, lépésekre lenne szükség ahhoz, hogy áttörés következzen be a halálos betegségek elleni harcban.

moszkito2

Discovery missziója már több mint harminc éve az, hogy felélessze a nézők kíváncsiságát, dialógusra és cselekvésre buzdítsa őket, különösen a kritikus, mindannyiunk életét befolyásoló kérdésekben” – nyilatkozta David Zaslav, a Discovery Communications elnök-vezérigazgatója.A Moszkító – az ítéletnap felhívja a figyelmet arra, hogy egy világméretű problémával állunk szemben, amire egyértelmű lépésekkel kell reagálnunk, hiszen egyre sürgetőbb a helyzet. Célközpontú vállalatként büszkék vagyunk arra, hogy a világ minden pontján kiaknázzuk a televíziós és digitális szolgáltatásaink erejét annak érdekében, hogy felhívjuk a nézőink, és a világ vezetőinek figyelmét a helyzetre a szúnyogok által terjesztett betegségek tekintetében.”

moszkito

A Moszkitó – az ítéletnap több mint 220 országban lesz elérhető és közvetlenül a világpremier előtt szerepelni fog a AFI Docs dokumentumfilm fesztiválon is június 15-én.
(BrandTrend)