Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

A május kalandos hónapnak ígérkezik a Discovery Channel nézőinek, a csatorna két erős, tűréshatástesztnek is beillő dokumentumfilmet is indít a hónap első hétvégéjén. Todd Sampson A tűrés határán című sorozatában, míg Sean Conway A nagy Brit szigetkörben nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy tesztelje az emberi lét korlátait.

todd

Todd Sampson, ausztrál díjnyertes dokumentumfilm készítő, televíziós személyiség, ezúttal egy nem mindennapi feladatra szánja el magát. Ebben a sorozatban tényleg a tűrés határára fog kerülni és egy hat hónapos időszak alatt olyan emberekkel találkozik, akik rendkívül nehéz munkát végeznek. Todd velük tart az átlagember számára felfoghatatlan erőpróbákon annak érdekében, hogy bebizonyítsa: az emberi test számára alig van lehetetlen.

todd2

Toddot láthatjuk a Francia Idegenlégió kiképzésén, hegymászóként, serpaként, kaszkadőrként, MMA harcosként, halászként és még számos olyan szituációban, amire biztosan azt mondanánk, hogy ezt egy hétköznapi ember egy másodpercig sem bírná.

Olyan megpróbáltatásokat láthatunk, amiket még nézni is fárasztó, mégis vannak, akiknek ez egy átlagos munkanap része. A sorozat rávilágít arra, hogy sokkal többet bírunk ki, mint gondolnánk és arra buzdít bennünket, hogy ne legyünk kishitűek, ha a testünkről van szó.

sean

A Discovery Channel kamerái elkísérik Sean Conway, zimbabwei kalandort és írót a következő megmérettetésére, amiben a Brit félszigeten tesz meg egy 5391 kilométeres távolságot, Lulworth Cove-től Scarborough-ig. A gyönyörű, de olykor kegyetlen walesi és skót tájakon, tengerparton egy bambuszkerékpárral vág neki a kalandnak.

Scarborough városát elérve Sean lecseréli a kerékpárját, futócipőt húz és 1,5 millió lépést tesz meg Brightonig, majd megkezdni utazásának utolsó szakaszát és 390 000 csapással visszaúszik a kezdőponthoz és lezárja a kört.

sean2

Természetesen nem megy majd minden zökkenőmentesen, a kalandornak előjönnek a térdbántalmai a rázós hegyi utakon és néha a kerékpárjával is gondok adódnak. Emellett az olyan gyakorlati kérdéseket is meg kell oldania útközben, mint a megfelelő éjszakai szálláshely megtalálása vagy az elegendő mennyiségű tápanyagbevitel. Egy nap alatt 5000 kalória bevitelére van szüksége ahhoz, hogy folytatni tudja az útját, ezért az étlapjára a vad fokhagyma és a kutyatáp is felkerül, magas fehérjetartalmuk miatt.
(BrandTrend)