Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Bár tudományos eredményei máig lenyűgözik és csodálattal töltik el a világot, kevesen tudják, hogy milyen esemény gazdag, már-már viharos magánélete volt a 20. század egyik legragyogóbb elméjének. A National Geographic új sorozata elénk tárja a tudós életének legfontosabb eseményeit, és szenvedélyes, törékeny, olykor kusza emberi kapcsolatait.

Genius_Johnny_Flynn

A Walter Isaacson “Einstein: Egy zseni élete és világa” című könyvén alapuló sorozat a tévécsatorna első, forgatókönyv alapján készült életrajzi szériája. A fiatal, pályakezdő Einsteint Johnny Flynn, az érett, már világhírű tudóst pedig az Oscar-díjas Geoffrey Rush játssza, aki ezt tartja élete egyik legjobb szerepének.

Genius_Geoffrey_Rush

A Prágában forgatott sorozat alkotója Hollywood egyik legismertebb rendező-producere,
Ron Howard, akinek olyan kiemelkedő alkotások fűződnek a nevéhez, mint az Egy csodálatos elme, az Apollo 13 vagy A Da Vinci-kód.

Genius_Portraits

Ron Howard nem először dolgozik a NatGeóval, a Mars – Utunk a vörös bolygóra című sorozat producere is ő volt. A Géniusz azonban egy teljesen más típusú alkotás: „Nagyon is emberi történet, amit most elmesélünk. A nézők élvezni fogják és meghatódnak majd” – nyilatkozta. A műsor az embert mutatja be a tudós mögött – Einstein életének és személyiségének egy olyan oldalát, amelyről eddig csak keveset tudhattunk.

A Géniusz című sorozat első epizódja hazánkban április 23-án 21 órakor debütál, egyszerre a FOX és a National Geographic csatornán. A további részek csak a NatGeón futnak majd, vasárnaponként 21 órakor.
(BrandTrend)