Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Több verseny, hosszabb élő közvetítések, több helyi releváns tartalom és a legnagyobb tehetségek – 2017-ben az Eurosport lesz a kerékpárversenyek otthona.

A sportcsatorna elsőszámú célja idén, hogy tovább tüzelje az elkötelezett kerékpársport-rajongók lelkesedését: így összesen több mint 200 napnyi élő közvetítéssel és az összes platformján 2300 órányi tartalommal várja a nézőket.

Az Eurosport páratlan kerékpáros naptárat állított össze a 2017-es évre, ennek köszönhetően a rajongók a csatornán követhetik mindhárom Grand Tour eseményeit, a Giro d’Italia versenyeit Európában és Ausztráliában kizárólag az Eurosporton lesznek láthatóak. A csatorna ezen felül tudósít 25 UCI World Tour versenyről is, beleértve mind az öt Monument versenyt is

Ebben az évben az Eurosport eddig soha nem látott mennyiségű, összesen 21 Grand Tour helyszínről fog élőben közvetíteni. Ez a részét képezi annak a 300 órás tartalomnak, amit a sportág 3 legnagyobb körversenyéről közvetít majd a csatorna.

Az Eurosport továbbra is a legnagyobb nevekkel dolgozik együtt, akik egyedülálló elemzésekkel és kulisszatitkokkal szolgálják ki a rajongók kíváncsiságát. Közéjük tartozik a háromszoros Tour de France-győztes Greg LeMond, a Tour szakasz győztes Juan Antonio Flecha és Sean Kelly, aki a kilencszeres nyertese a Monument versenyeknek. Roberto Vecchi (Svédország) és Richard Virenque (Franciaország) lesznek a fő kommentátorai a versenyeknek.

Chris Froome

Az Eurosport ebben az évben először biztosít élő közvetítést profi versenyről 360 fokos virtuális valóság technológiájára alapozva a La Route du Sud verseny alatt júniusban. Az élő közvetítések mellett olyan magazinműsorokkal is találkozhatnak a rajongók, mint például a Tech Talk, mely a sportág technikai oldalát mutatja be. Mindez elérhető lesz a csatorna digitális platformján is.

Petter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója elmondta: „Ha igazi kerékpárrajongó vagy, akkor az Eurosport számodra az egyetlen olyan csatorna, ahol tényleg követni tudod az eseményeket. A kerékpáros közösség az egyik legelkötelezettebb, leginkább szenvedélyes rajongóközösség, nagyon izgatottak vagyunk, hogy most még több versenyt tudunk élőben közvetíteni nekik. Az összes Grand Tour eseményen jelen leszünk és az olyan egy napos klasszikusokról is közvetítünk, mint a Paris-Roubaix.”

Szabó Gábor, Eurosport hazai vezető kommentátora a magyarországi helyzetet kiemeltnek találja a kerékpáros sport szempontjából: „Nagyon örülök, hogy az Eurosport továbbra is ennyi releváns kerékpáros eseményt közvetít, a csatornának nagy szerepe van abban, hogy a sportág ilyen népszerűvé vált Magyarországon, 2017-ben pedig folytatjuk ezt a hagyományt.”
(BrandTrend)