Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Egy átlagos kedd reggel, 2015. március 24-én nem sokkal 10 óra után a Germanwings 9525-ös járata a levegőbe emelkedett. Rutinszerű felszállás volt, a Lufthansa csoport fapados légitársaságának Barcelona és Düsseldorf közötti járata kis késéssel ugyan, de probléma nélkül indult útjára. A gépen 6 fős személyzet és 144 utas tartózkodott, köztük egy csapat német középiskolás fiatal, akik tanulmányi kirándulásról igyekeztek haza, valamint a fiatal operaénekes, Maria Radner és családja. A repülő Lyon mellett északnyugatnak fordult az Alpok irányába, és mikor a francia légi irányítás nyugtázta, hogy a gép áthaladt a légterükön, még senki nem gondolt a közelgő tragédiára – talán csak a másodpilota, Andreas Lubitz, akit később felelőssé tettek a katasztrófáért.

AirCrashInvestigation

Az Alpokban a járat hirtelen engedély nélkül süllyedni kezdett, és az irányitótorony hiába próbálta felvenni a pilótával a kapcsolatot. A gép felgyorsított, majd maximális sebességgel nekicsapódott a sziklafalnak. Senki nem élte túl a tragédiát.

Az áldozatok között volt az a tizenhat gimnazista fiatal is, akik sosem térhettek haza tanulmányi útjukról szüleikhez. Ez volt a legnagyobb repülőgép-szerencsétlenség, ami az elmúlt három évtizedben francia területen történt.

AirCrashInvestigation_GW_NG

A Légikatasztrófák sorozat Halál az Alpokban című epizódja többek között ezekkel a kérdésekkel is foglalkozik, mindamellett, hogy részletesen megvizsgálja a baleset körülményeit, és több szakértőt is megszólaltat a témában.

A műsort a tragédia kétéves évfordulóján, március 24-én, pénteken 21 órakor tűzi műsorára a National Geographic csatorna.
(BrandTrend)