Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

„Jobb, mint az eredeti!” – szól a szállóigévé vált mondat. A tömegtermeléstől távol eső műhelyek évtizedekig ontották magukból azokat a hanganyagokat, amelyek akár önmagukban képesek voltak sikerre vinni Magyarországon olyan filmeket, amelyeknek máshol gyors bukás volt a sorsuk. A sikerekből hagyomány lett, amelynek ápolása éppoly fontos, mint átadni az igényes szinkron szeretetét és élvezetét az újabb generációknak – vallják az Egyesület a Magyar Szinkronért tagjai, akik videósorozatot is készítenek a szakma legnagyobbjainak közreműködésével.

Az Egyesület elsődleges célja a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló ISzDB nevű szinkronadatbázis támogatása, amelyben a szerkesztők közel húszezer film szinkronadatait gyűjtötték össze önkéntes alapon. Az Egyesület a rendszerváltás előtt készült filmszinkronok eredeti szövegkönyveinek és szereposztás listáinak archiválása mellett is elkötelezett. Az utóbbi két évben indította el YouTube-csatornáját, ahol mindazok kincseket találhatnak, akiknek legalább egy magyar hang beívódott már az emlékezetükbe.

„Egyesületünk célja a magyar szinkronizálás legfontosabb eredményeinek felelevenítése és megőrzése. Azért hoztuk létre az Egyesületet, hogy a közönség és a szinkron kedvelőinek visszajelzésével segítsük a szakmabelieket a munkájukban” – mondta Kelemen Zoltán, az Egyesület a Magyar Szinkronért szóvivője.

harkanyi

Az utóbbi időben különösen népszerűek a csatorna werkfilmjei, amelyek például a Simpson család vagy a Don Matteo című sorozatok legújabb évadjainak a szinkronizálását mutatják be. 2016-tól pedig a magyar szinkronizálás hőskorának legnagyobb hatású karaktereit is megszólaltatják a készítők. Így Harkányi Endrével, Mézga Géza és Danny DeVito magyar hangjával, valamint Láng Józseffel, Roger Moore magyar hangjával is közelebbről megismerkedhetnek az érdeklődők.

langjozsef

A szinkron szerelmeseinek örömhír, hogy az Egyesület idén már 9. közönségtalálkozóját rendezi meg. Az ingyenes rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak a meghívott művészek és a szervezők.

Az Egyesület idei éves közönségtalálkozóját 2017. április 8-án, szombaton 14 órától tartja a Hunguest Hotel Platánus Madrid termében, a Könyves Kálmán körút 44. szám alatt.

Az eseményre a belépés díjtalan.
(BrandTrend)