Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

A Discovery Communications és az Eurosport felfedte a 2018-as pjongcsangi olimpiára és az azt megelőző időszakra tervezett közvetítési stratégiáját.

A téli olimpia alatt az Eurosport több mint 100 eseményről tudósít majd élőben vagy on demand, a közvetítések bármikor, bármely eszközről elérhetőek lesznek a nézők számára több mint 50 országban. Ezzel a kezdeményezéssel a Pjongcsangban megrendezendő téli olimpia lesz az első igazán digitálisan is közvetített ötkarikás verseny az európai nézők számára. A Discovery digitális platformjain is folyamatosan tájékozódhatnak majd a rajongók az aktualitásokról, köztük az Eurosport.com oldalon és a csatorna közösségimédia-felületein is.

JB Perrette, a Discovery Networks nemzetközi vezérigazgatója szerint: „a Discovery feladata újraértelmezni az olimpiai játékokon a nézői élmény fogalmát. Szeretnénk még inkább elkötelezetté tenni az európai rajongókat, sőt felül is múlni a várakozásaikat. Szeretnénk megjeleníteni az olimpiai játékok által közvetített értékeket, amelyeket a Discovery is magáénak érez, ezért is izgatottan várjuk, hogy elmesélhessük azokat a történeteket, amelyek a versenyeken részt vevők ambícióiról, áldozatkészségéről és az eredményeikről szólnak.”

Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója elmondta: „Teljesen egyedülálló élményt kínálunk a rajongóknak, nálunk az olimpia minden számukra fontos mozzanatát követhetik: a helyi hősök menetelését, a kedvenc sportágaikat, a versenyek minden sorsdöntő pillanatát. Örülünk, hogy végre többet is elárulhatunk a stratégiánkról, amely életre fogja kelteni ezeket a terveket és lehetővé teszi, hogy a 2018-as pjongcsangi játék legyen az első valóban digitális olimpiai játék Európában.”

Az elkövetkezendő egy év az olimpiai játékok köré fog épülni az Eurosporton:

  • Élő: Páratlan közvetítés együttműködve a legnagyobbakkal; az olimpiai játékokhoz kapcsolódó minden lényeges pillanatában ott leszünk egész évben.
  • Innovatív: A legmodernebb technológiákkal dolgozva, például a VR vagy kiterjesztett valóság eszközeivel vonjuk be a fiatalabb nézőközönséget.
  • Emberközeli: Újfajta történetmesélés a legnagyobb tehetségek és szakértők bevonásával, hogy még közelebb vigyük a rajongókat a helyi hősökhöz és az őket körülvevő emberekhez.
  • Atmoszféra: A pjongcsangi játékok helyszíne sok rajongónak az újdonság erejével hat, ezért különleges kiegészítő tartalmakkal mutatjuk be a dél-koreai kultúrát.

A stratégia a bemutatására a FIS Alpesi Sí Világbajnokság megnyitója alkalmából kerül sor. A világbajnokság fontos mérföldköve az Eurosport egy éves történetmesélésének, amely bemutatja a versenyzők útját a 2018-as pjongcsangi játékokig.

A közelgő téli olimpiai játékok lesz az első verseny melyen az Eurosport bemutatkozik, mint az olimpiai játékok új otthona Európában. Ahogy azt az Olimpiai Bizottság már 2015. júniusában bejelentette, a Discovery Communications exkluzív jogokkal rendelkezik 50 Európai országban a közvetítés tekintetében 2018-tól egészen a 2024-es olimpiai játékokig.
(BrandTrend)