Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

A Turner International digitális vállalkozásért és innovációért felelős divíziója 2017. február 1-jén bejelentett egy tőkebefektetési megállapodást, amely értelmében a Turner a világ egyik legnagyobb digitális sportmédia-vállalatában, a Bigballs Mediában (BBM) szerez részesedést.

A BBM globális növekedését támogató befektetett tőkét tartalomfejlesztésre és terjesztésre fogják fordítani. A részesedés a Copa90-t, a fiataloknak szóló, meghatározó, labdarúgásra építő médiavállalat terjeszkedését is szolgálja. A Copa90 virtuális football hálózat és platform, amelyen a világ futballrajongóinak milliói oszthatják meg saját videójukat, történetüket, élményeiket.

A Turner International digitális vállalkozásért és innovációért felelős divízióját nemrég alapították. Célja az innovációs lehetőségek kutatása, a fejlesztés és a felvásárlás. A befektetés a divízió működésének első hónapjában valósult meg, ezzel is jelezve a Turner elkötelezettségét a digitális platformokon való jelenlétének erősítése iránt.

Ezzel egyidőben a Turner és a BBM kötött egy kereskedelmi megállapodást, amely értelmében a Turner és a BBM erőforrásokat mozgósít a forgalmazási és tartalom-előállítási szakértelem fejlesztésére is. Ez az új egyezség a Turner sportmárkájának, a Bleacher Report bővülését is szolgálja.

A platformközi kereskedelmi megállapodás értelmében lesznek koprodukciós tartalmak, amelyek a Turner csatornáin jelennek meg és bővülni fognak a szponzorációs lehetőségek is. A szerződés megkönnyíti a BBM együttműködését a Turner márkáival, többek közt az Esporte Interativóval, a Turner Sports-szal és a CNN-nel. Továbbá Aksel van der Wal, a Turner felelős divíziójának főnöke helyet kap a BBM igazgatótanácsában.
(BrandTrend)