Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Egy idei ausztrál Nielsen-kutatás három FMCG márkát vizsgált, hogy az egyes médiatípusok használata milyen hatással voltak az eladásokra. A kutatásból kiderült, hogy a leghatékonyabb kombinációnak a tévé és print együttes használata bizonyult: a printkampánnyal kiegészített TV-kampányok 18%-kal nagyobb eladást eredményeztek.

A kutatás eredményeiből jól kivehető, hogy a printkampányok minden más médiamixben helytálltak, amellyel 12-18% közötti eladási növekedést generáltak. A kutatás további érdekes következtetésekre jutott, például arra, hogy a ROI-elemzéshez használt regresszió-analízisben érdemes a „real time”, azaz heti elérési adatokkal dolgozni a printkampányok esetében is – még ha havi magazinokról is van szó –, hiszen az eladásra gyakorolt hatás folyamatosan érvényesül. A ROI eredményeit látva elgondolkodtató, hogy a reach- és példányszámadatok mennyiségi adatai helyett a magazinoknál mindenképp figyelembe kell venni azok minőségi paramétereit is, az olvasók bevonódását és érdeklődését is, másképp nem lennének olyan jók az eladási hatáseredmények.

magazine-autralia

A Nielsen FMCG-modelljei szerint, a régi, de kissé elfeledett együttes hatással is érdemes számolni, amely egy több médiatípust tartalmazó mix esetében is jellemző, ugyanis a magazinok minden más médiatípusnál jobban hatnak „kiegészítő” médiumként, legyen szó akár TV, akár online kampányokról.
(BrandTrend)