Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Egyre több okostelefon-felhasználó telefonján található meg valamelyik zenei streamingszolgáltatás. A digitális zenefogyasztás térhódítását jól jelzi, hogy 2015 óta a globális zeneipari bevételek fő bevételi forrását már a digitális platformok jelentik, a bevételek 45%-át adva – és 2016-ban várhatóan meghaladva az 50%-ot –, megelőzve a fizikai eladásokat (39%). A növekedés legfőbb motorja a streaming: a digitális bevételek közel fele (43%) már ebből származik.

A Deezer, Spotify, Apple Music és Tidal zenei címlistája folyamatosan bővül; egyre több hazai előadó, akár kisebb zenekarok albumai is megtalálhatóak a katalógusokban. Hogy a zenerajongók a wifi-hálózatoktól távol, bárhol és bármikor hozzáférhessenek mobilinterneten kedvenc zenéikhez, a Telenor megalkotta a MyMusic tematikus zenei adatcsomagokat. Az online zenehallgatáshoz belföldi adatkeretet biztosító csomagok előnye, hogy az ügyfelek több népszerű streamingszolgáltatás hallgatásához is használhatják őket, és mivel nincs szükség a zeneszámok letöltésére, azok nem foglalnak sok helyet a telefon tárhelyén.

A Telenor és a Spotify megállapodása értelmében, a felhasználói igényeknek megfelelően, mostantól a világszerte több mint 100 milliós aktív felhasználói táborral és 40 millió előfizetővel rendelkező, Magyarországon is rendkívül népszerű zeneszolgáltatás is elérhetővé vált mobilinterneten a Telenor MyMusic adatcsomagokkal. A Spotify Prémium szolgáltatásával több, mint 30 millió zeneszám érhető el reklámok nélkül; a felhasználók összeállíthatják és megoszthatják saját lejátszási listájukat, valamint személyre szabott műsorlistákat, toplistákat hallgathatnak.
(BrandTrend)