Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Újabb, a printpiacot érintő érdekességről számol be a Magyar Lapkiadók Egyesülete sajtónépszerűsítő kampányának keretében – ezúttal a máig töretlen népszerűségnek örvendő Facebook legfrissebb tájékoztató kampányáról, amelyet a közösségi oldal „Alakítsd a Facebookot a saját Facebookoddá” (Mache Facebook zu deinem Facebook) szlogennel indított útjára idén. A közösségi oldal Németországban már napilapokat, magazinokat, TV-spotot és citylight posztereket is bevetett üzenetének célba juttatására. A hirdetések középpontjában nem a „facebookozás“ népszerűsítése, hanem az adatbiztonságra történő felhívás áll.

A Facebook, tekintettel az adatbiztonságról és gyűlöletkeltő (trollkodó) hozzászólásokról szóló számtalan vita hatására reagált a hirdetéseivel. A Facebook kutatói számos aggállyal találkoztak a németországi felméréseik során: a felhasználók többsége azért aggódik, hogy képtelen követni és kontrollálni a személyes tartalmainak a megjelenését az oldalon, így ez a motívum megjelenik meg a kampány összes elemében. A Facebook szerint ezek a félelmek megalapozatlanok, hiszen az oldal személyes beállításainak köszönhetően mindenki egyénre szabhatja profilját, sőt a hiedelmekkel ellentétben, akár törölheti is magát. Ennek fényében a szlogen sem véletlen – egyben kínál megoldást és feloldást a kételkedő felhasználóknak.

facebook

A kampány célja, hogy bátorítsa a felhasználókat, használják a rendelkezésre álló beállítási lehetőségeket, ezzel biztonságosabbá és kellemesebbé téve a „facebookozást”, illetve a közösségi háló szerte még újnak számító, de a Facebookot a fent említett prekoncepciók miatt eddig elkerülő felhasználók bevonzása.

A kampány november elején a napilaphirdetésekkel és saját Facebook videókkal indult, majd a hónap közepétől fokozatosan becsatlakoztak a TV, a magazin és OOH felületek is. A reklámokkal idén december közepéig találkozhatnak a nézők, de a tervek szerint a klasszikus média kampány 2017-ben is folytatódik.
(BrandTrend)