Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

A print napilapok piacának és szezonalitásának rengeteg sajátossága közül az egyik legizgalmasabb a politikai választásokat követő időszakban a napilapok iránti kereslet jelentős növekedése – emeli ki a Magyar Lapkiadók Egyesülete. Ez a jelenség az idei Amerikai Egyesült Államok elnökválasztása utáni napon is tetten érhető volt: a neves amerikai napilapok többsége a nagy érdeklődésre való tekintettel megduplázta a példány- és az árusításra kijelölt pontjainak a számát is.

Az idei amerikai elnökválasztást követően a New York Times délre már teljesen elfogyott és további 225 ezer példány utánnyomását is elkapkodták. Bár a Post nem közölt számszerű adatokat, a megnövekedett keresletet ő is érzékelte: nem csak az újságárusoknál értékesítették a lapot aznap, hanem a kiadó irodájában is. A The Seattle Times is megduplázta aznapi példányszámát, és a megszokott gyakorlatától eltérően, több ponton is értékesítette a lapot. Továbbá a Los Angeles Times és a The Plain Dealer of Cleveland sem bízta a véletlenre, és rögtön tripla mennyiségű példányt dobott a piacra.

Az ismert napilapok közel 500 ezer további példányt jelentettek meg, de az elnökválasztás a magazinok keresletére is pozitívan hatott. 

Naomi Baron, amerikai egyetemi tanár, a nyelv és technológia egymásra hatásának kutatója szerint: „Hiába tájékozódtunk már az interneten vagy a közösségi médiából, a legfrissebb híreket ilyen fontos és jelentős események alkalmával szeretnénk fizikai valójában is megőrizni, tapintani, szagolni – ahogyan a tengerparti nyaralásról is hazavisszük a kagylót vagy megtartunk egy színházjegyet.
(BrandTrend)