Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

A nyomtatott médiumoknak naponta fel kell venniük a harcot a digitális társaikkal, de a fogyasztók körében továbbra is a print a közkedvelt – hangsúlyozza a Magyar Lapkiadók Egyesülete az International News Media Association nevű szakmai szervezet kutatása alapján.

Az INMA 144 lapot, köztük magazinokat és napilapokat is felölelő kanadai kutatási beszámolójából kiderült, hogy a magazinok igen fontos szerepet töltenek be a kanadaiak életében: a felnőtt lakosságból minden tíz emberből hét olvas magazint.

magazines

A kutatás érdekessége, hogy nem csak a printmagazinok, hanem azok digitális felületeinek az olvasottságát is mérték, mind az önálló digitális magazinok, mind a printmagazinok nyomtatott és digitális platformon való fogyasztását illetően. A cross-platform mérésből az is kiderült, hogy továbbra is a print platform dominál a magazinfogyasztásban: a teljes felnőtt lakosság 57%-a csak nyomtatott formában olvas magazinokat, 35% printben és digitálisan is, és csak 8% az, aki digitális magazint fogyaszt.

Minél fiatalabb korcsoportot vizsgálunk, annál nagyobb a „csak digitális” fogyasztás, azonban a 18-24 évesek körében is a magazinolvasás 80%-a printben vagy vegyesen történik, illetve minél idősebb valaki, annál elenyészőbb a digitálismagazin-olvasottság.
(BrandTrend)