Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Ezzel a nézőszámmal az Özönvíz előtt (Before the flood) az elmúlt évek legnézettebb dokumentumfilmje lett, és egyben a NatGeo legnézettebb filmje is.

beforetheflood_003

A klímaváltozás problémáját bemutató dokumentumfilm executive producere Martin Scorsese, rendezője Fisher Stevens, producer-műsorvezetője pedig Leonardo DiCaprio. Az ENSZ békenagyköveti tisztét betöltő színész számára kiemelten fontos a környezetvédelem, így a film alapötlete is tőle származik. Az alkotás bolygónk védelmére hívja fel a figyelmet, és az üzenetet sikerült széles körben terjeszteni, hiszen eddig több mint 60 millióan látták világszerte.

A filmet 171 országban mutatta be a National Geographic, ugyanakkor a téma fontosságára való tekintettel a csatorna online platformokon is elérhetővé tette, többek közt a YouTubon, ahol az Özönvíz előtt magyar nyelven is megtekinthető. A NatGeo Magyarország YouTube csatornáján eddig 358 ezren látták az alkotást.

beforetheflood_005

Mindemellett a filmet az Egyesült Államok két nagyvárosában, New Yorkban és Los Angelesben néhány mozi is műsorra tűzte, valamint a Fehér Házban és az ENSZ székházában is nagy sikerrel mutatták be. A készítők számára a fiatalok elérése és a téma iránti érzékenyítése is fontos volt, ezért nagyszerű eredmény, hogy az Egyesült Államokban több mint ezer tanintézmény kérvényezett saját vetítést a tanulóinak.
(BrandTrend)