Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

A Google hivatalos közleményben jelentette be, hogy útjára indította a Pingvin algoritmus új generációját, amelynek célja, hogy a spam linkeket vásárló weboldalakat kiszűrje a találati listáról –írja az ite.hu.

A Google a Pingvin algoritmus eredeti verzióját 2012-ben vezette be, és ez elsősorban büntető algoritmus volt. Azokat a weboldalakat, amelyek olyan linkeket szereztek, amely ütközött a Google irányelveivel megbüntette, azaz hátrasorolta a kereséseknél. Az algoritmus nagyon sok kritika érte, mert lehetővé tette a konkurencia weboldalainak tönkretételét, ráadásul a büntetés miatt nagyon sok weboldal és vállalkozás került nehéz helyzetbe.

A Google a kritikák miatt évek óta fejlesztette új generációs Pingvin algoritmusát, amelyet most szeptemberben indított útjára és az algoritmus jelenleg is élesítés alatt áll.

Az új Pingvin algoritmust a Google az alapjairól építette újjá, és igyekezett a korábbi hibákra reagálni. Ahogy a Google magyar származású szóvivője, Gary Illyés fogalmazott: „Ez az egyik legszebb algoritmusindításunk, amely sok weboldaltulajdonos számára fog örömet okozni.”

Az új Pingvin algoritmus indításával párhuzamosan a Google törli az összes korábbi büntetést, és az új algoritmus a spam linkeket ezzel egy időben elértékteleníti, de nem bünteti érte a weboldal tulajdonosokat. Újdonság az is, hogy a Pingvin valós időben fut, azaz folyamatosan értékeli a weboldalra hivatkozó linkeket, így az esetleges káros hatásokra sokkal könnyebb lesz reagálni.

google

Az algoritmust a Google minden nyelven és minden országban lefuttatja, így Magyarországon is. Gary Illyés azt is elmondta, hogy az algoritmus jelenleg is fut, így a hatások még nem észlelhetőek teljes körűen.

Az új algoritmus komoly szemléletváltozásnak tekinthető, mivel a Google korábban a büntetés preferálta, míg mostantól a spam linkek elértéktelenítése áll a fókuszban. Ez arra utal, hogy a keresőóriás már képes jobban kategorizálni a linkeket. Bár a cég ennek kapcsán nem nyilatkozott, de szakértők szerint az új Pingvin algoritmus, már mesterséges intelligencián alapulhat, és ennek köszönhető a szemléletváltás is.
(BrandTrend)