Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

A brit Creative Bloq 2016-ban is összegyűjtötte a 100 legbriliánsabb sajtóhirdetést, bebizonyítva, hogy a nyomtatott sajtóban megjelenő reklám továbbra is az egyik leghatékonyabb eszköz a hirdetők kezében az üzeneteinek közvetítésére. Ezek közül szemezgetve a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) öt izgalmas következtetésre is jutott.

  1. A Creative Bloq által kiválasztott printhirdetések többsége nagyon letisztult, kevés szöveget és nagy képeket tartalmaz, annak ellenére, hogy ezek már megjelentetett hirdetések, nem pedig kreatívversenyekre készült pályaművek.
  1. Sok tömegmárka szemmel láthatóan komoly erőfeszítést tett annak érdekében, hogy minőségi sajtóhirdetéssel jelenjen meg.
  1. Számos rétegmárka aktuális üzenettel vagy image-hirdetéssel is képviseltette magát.
  1. Digitális termékek is jelen vannak a printhirdetések közt, ami arra utal, hogy a médiamixében az evidensnek tűnő digitális média adta reklámzajból kiemelkedve igyekszik vásárlót szerezni.
  1. A legjobbaknak kiválasztott printhirdetések közül a legtöbb kiaknázza a magazinok adta intenzív és élményben gazdag vizuális megjelenítési lehetőségét, felhívva a többi hirdető figyelmét is erre az igen fontos tulajdonságra.

(BrandTrend)