Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Döntött a Médiatanács a Class FM tavaly, július 30-án, minden jogi követelménynek megfelelően benyújtott frekvenciaengedély-hosszabbítási kérelme ügyében, hiszen a jelenlegi engedély 2016. november 19-én lejár. A határozat szerint az engedélyt nem hosszabbítják meg, az új pályázatot pedig – amellyel szemben mind a pártatlanság,  mind pedig az átláthatóság követelménye fennáll – még november előtt kiírják.

Az Advenio Zrt. elindul az új pályázaton, hiszen a tulajdonosok célja a folytonosság biztosítása a márka és a hallgatói bázis számára.

A tulajdonosok és a rádió vezetősége véleménye szerint jogi akadály nem merült fel a frekvencia engedély meghosszabbításával kapcsolatban. A Médiatanács döntéséről szóló hivatalos értesítés kézhezvételét követően az Advenio Zrt. megvizsgálja, hogy az mindenben megfelelt-e a Médiatörvény és az egyéb hatályos jogszabályok által előírt követelményeknek, vagy szükségesnek ítélik meg, hogy fellebbezzenek a Médiatanács döntése ellen.

Michael McNutt, a Sláger Rádió Zrt. többségi tulajdonosa elmondta: „A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntése, amely felveti annak szükségességét, hogy a frekvenciadíj korrekt piaci árát határozzuk meg, előrelátható volt, hiszen annak idején a Sláger Rádió esetében is a piaci realitásokhoz igazították a díjat és így kaptunk frekvencia hosszabbítást.” McNutt megerősítette, hogy az Advenio Zrt. egyetértene ezen változtatásokkal és kész folytatni a tárgyalásokat az NMHH-val a témában.

Az Advenio Zrt.-t a közelmúltban Simicska Lajos érdekeltségeiből vásárolta meg a Sláger Rádió Zrt., amely a korábbi piacvezető Sláger Rádiót is tulajdonolta 2009-ig. Az új tulajdonosok tervei között szerepel, hogy tovább növeljék a Class FM piacvezető pozícióját, hiszen – mint azt már korábban közölték – hosszú távon terveznek a hazai rádiós piacon, így további akvizíciós lehetőségeket is vizsgálnak. A vezetőség jelenleg is új helyszínt keres a stúdiónak, hogy a továbbiakban egy független helyszínen folytathassák működésüket. Mint ismeretes, új vezérigazgató és programigazgató vezeti a rádiót. Földes Ádám, az új vezérigazgató, aki korábban a Sláger Rádió kereskedelmi igazgatója, illetve a Danubius Rádió vezérigazgatója volt. Az új programigazgató Hamvas Viktor, illetve a vezetést segíti a közelmúlttól Bolla Zsolt, a Sláger Rádió korábbi programigazgatója, jelenleg független programming szakértő, akinek fő feladata a programmingot érintő változások menedzselése, a hallgatók magasszintű kiszolgálása érdekében.

Földes Ádám, a rádió nemrégiben kinevezett vezérigazgatója így nyilatkozott a témában: „Továbbra is célunk, hogy a jogszabályi kötelezettségeinknek eleget téve működjünk, tovább erősítsük a Class piacvezető pozícióját, szórakoztassuk a mintegy 3 milliós hallgatói bázisunkat, illetve az eddigi és a jövőbeli partnereinket és az ügyfeleinket maradéktalanul kiszolgáljuk.”
(BrandTrend)