Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Tizenöt pályázó jut összesen 35,6 millió forint Médiatanács-támogatáshoz a közösségi médiaszolgáltatók műszaki fejlesztését célzó idei pályázat első fordulójában, a Magyar Média Mecenatúra program keretében. A televíziók közül eredményesen szerepelt a Balmazújváros Televízió, a budapesti székhelyű Bonum TV, a budai Hegyvidék Televízió, a csornai Rábaközi Televízió, a TV Szentendre, a szintén szentendrei VKC TV és a sátoraljaújhelyi Zemplén TV. A közösségi rádiók közül a Magyar Katolikus Rádió debreceni és székesfehérvári adója, valamint a Mária Rádió celldömölki és veszprémi adója kapott támogatást, a kisközösségi adók közül a szombathelyi Credo Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió, az Első Pesti Egyetemi Rádió és a Rádió Szentendre. A Médiatanács 2011 óta 215 alkalommal összesen 582,6 millió forinttal támogatta a közösségi médiaszolgáltatókat annak érdekében, hogy színvonalas műszaki feltételek között készíthessék műsoraikat a nézők és hallgatók számára.

A Dzsungel mentőakció munkacímű dokumentumfilm azonnali helyszíni forgatásához közel kétmillió forintos támogatást ítélt meg a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program Escher Károly-pályázatának eheti fordulójában. Kutyik Gábor rendező-producer három fiatal magyarországi színészt állít a középpontba, akik ideiglenesen Amerikába szerződtek a New York-i Pilvax Players magyar nyelvű színházi társulatból betegség, illetve más munka miatt váratlanul távozó színészek pótlására.

Az Esztergom 98,1 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati eljárásának eredménytelenségét állapította meg a Médiatanács, miután mindkét pályázó ajánlata érvénytelennek bizonyult.

A médiatörvényben előírt műsorkvóta-kötelezettségek 2015-ös alulteljesítése miatt a Médiatanács tíz helyi közösségi televízióra bírságot szabott ki, és egy televíziót figyelmeztetett a szabályok betartására.

A szombathelyi Credo Rádió 10 ezer forint bírságban részesült egy hatósági ellenőrzés alapján megindított eljárásban amiatt, hogy a közszolgálati és a helyi közélettel foglalkozó műsorok aránya kisebb, az ismétlések aránya pedig nagyobb volt a szerződésében vállaltaknál, illetve a törvényben előírtaknál.
(BrandTrend)