Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Az emberiség a civilizáció hajnala óta kémleli az eget, feltéve a nagy kérdéseket: hogyan keletkezett az univerzum? Honnan jövünk? Egyedül vagyunk a világmindenségben? A válaszokat kutatva az évszázadok során egyre fejlettebb eszközöket építettünk. A Discovery Channel egész estés filmje, a Teleszkóp Galileitől Newtonon át végigkísér minket a jelenig, és bemutatja a valaha kifejlesztett legnagyobb teljesítményű űrtávcsövet, a most épülő James Webb űrteleszkópot.

Discovery Channel

A Discovery Channel június végén egy egész estés dokumentumfilmmel kedvez az űrkutatás iránt érdeklődőknek. Az Oscar-díjra is jelölt Nathaniel Kahn által rendezett dokumentumfilm a teleszkópok négyszáz éves történetének ismertetése mellett, betekintést nyújt a Hubble-teleszkóp tudományos utódjának tekinthető új eszköz készülésének mindennapjaiba is.

Az asztrofizikusok és mérnökök által kifejlesztett technológiát soha nem látott felvételeken és egyedi szemszögből ismerteti a műsor. Emellett bepillantást enged a NASA Goddard Űrközpont és a Hubble és a Webb műveleti központja, valamint az Űrtávcső Tudományos Intézet mindennapjaiba is.

Discovery Channel

A Teleszkóp nyomon követi a tudományos forradalom ívét az ókori bölcsességek cáfolatától az eredetünket kutató kérdéseken át egészen a jövőnket érintő felvetésekig. Az évszázadok előre haladtával a tudósok munkáját egyre fejlettebb eszközök segítették az univerzum titkainak feltárásában. Új bolygókat fedeztek fel és kiderült, hogyan történhetett valójában az ősrobbanás, és fény derült arra is, hogy tágul a világegyetem, valamint a tejút csak egy a sok galaxis közül.

A Hubble, amely tavaly ünnepelte 25. születésnapját, új szintre helyezte a világűr kutatását, lehetővé téve a tudósoknak, hogy meghatározzák a világegyetem korát és alátámasztotta a fekete lyuk létezését is. A tudományos világ most nagy várakozással tekint a Webb csillagászati műhold elindítására. A Teleszkóp a Webb elindítása utáni lehetőségeket is vizsgálja: hogyan fogja ez az új műhold feltérképezni mindazon helyeket, ahova egy napon talán mi is eljuthatunk.
(BrandTrend)