Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Májusban duplaszámmal folytatódik a megújulás a Manager Magazinnál. A hónapban megnövelt példányszámban kerül az újságárusokhoz.

A címlapsztori ezúttal a Mediaworks gondozásában második alkalommal közzétett, a legbefolyásosabb magyarországi üzleti döntéshozó top 101-es listája, amelyet először a Világgazdaság Magyar Gazdasági Csúcstalálkozó című konferenciáján mutattak be május 24-én.

A szakmai zsűri által összeállított rangsor tízes csoportokban, ABC-rendbe szedve mutatja be azokat a szereplőket, akik hosszú és rövid távon a leginkább képesek befolyásolni a döntéseket, gazdasági folyamatokat. Az első tízbe ebben az évben Bogsch Erik, Csányi Sándor, Demján Sándor, Garancsi István, Habony Árpád, Hernádi Zsolt, Matolcsy György, Mészáros Lőrinc, Spéder Zoltán és Andy Vajna került be.

A 101-es listán összeállításán túl a lap újságírói megvizsgálták a magyarországi elit rendszerváltás utáni kiépülésének lépéseit és e csoport összetételének változását is. Többek között kiderült: Magyarországon a felső tízezer mindössze nyolcezer fő; a kilencvenes évek elején lezajlott átmenet pedig sokkal puhább és jogkövetőbb volt, mint más régióbeli államokban. A gazdaság és a politika szereplői között ugyan vannak apróbb-nagyobb villongások, de ennek ellenére igenis létezik a status quo, s valójában csak nagy néha változik a globális elit rangsora.
(BrandTrend)