Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

A Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjében Széll Tamás és csapata képviseli Magyarországot. Az európai döntőn húsz ország legjobb séfjei közül választják ki azt a 11-et, akik indulhatnak a 2017-es lyoni világdöntőn. A fő alapanyagok magyarok lesznek: gímszarvasborjú, valamint dunai kecsege és annak kaviárja.

Az MTVA összegzése szerint vasárnaptól naponta látható a Duna közszolgálati csatornán a Bocuse d’Or – Ízek forradalma című riportsorozat, amellyel a nézőket az ízek birodalmába kalauzolják és ellátogatnak Széll Tamás és a magyar csapat felkészülésére.

Tematikus adással, szakácsdinasztiákkal és a hagyományos magyar konyha újragondolt ételeivel készül május 8-án a Család-barát magazin. Május 9-én a Ridikül Ezt jól kifőzték című adásában neves séfek és gasztronómiai szakemberek mesélnek a konyhaművészet különös világáról.

bocuse.d.or.

Május 9-től 11-ig a Duna közszolgálati csatornán az Ízek forradalma a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjéről tudósít. A nézők együtt szurkolhatnak Széll Tamásnak és a magyar csapatnak Borbás Marcsival, a Gasztroangyal műsorvezetőjével.

A közmédia egyéb műsorai és csatornái is foglalkoznak a rendezvénnyel: a Petőfi Rádió Személyes ügy-e, valamint a Petőfi TV Én vagyok itt! című műsora a szakácsverseny kulisszatitkaival jelentkezik. A Bocuse d’Or eseményeiről az M1 aktuális csatorna is beszámol műsoraiban.

Május 11-én a Kossuth Rádió Közelről című műsora másfél órás élő adással jelentkezik a versenyről, május 15-én a pedig a rádió Korkóstoló című műsora is a témával foglalkozik.

A Bocuse d’Or európai döntőjét a budapesti, Hold utcai Belvárosi Piacon kialakított szurkolói központban mindenki nyomon követheti, ahol az óriáskivetítő meccshangulatot, míg a piac gasztroélményt nyújt az érdeklődőknek.
(MTI – BrandTrend)