Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Már hosszú hetek óta tartja minden eddiginél nagyobb lázban a magyar filmrajongókat az Oscar-díj átadása. Az izgalom egyik oka, hogy évtizedek óta először, végre magyar jelöltnek, a Saul fia című filmnek is szurkolhatunk.

Nemes Jeles László első egész estés filmje a holokauszt talán utolsó tabutémáját dolgozza fel. A film története szerint 1944-ben, Auschwitz-Birkenau-ban Ausländer Saul (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket. Sault követve megismerhetjük a tábor gyárszerű működését, Erdély Mátyás operatőr feszültséggel teli képeinek és Rajk László látványtervező munkájának köszönhetően pedig a néző már-már dokumentarista hitelességgel láthatja, pontosan hogyan szervezték meg több millió ember megsemmisítését.

rohring

“A Saul fia az egyik legtöbb nemzetközi elismerést begyűjtő filmmé vált az elmúlt hónapokban, ezért is megtiszteltetés az RTL Klub számára, hogy a készítők a csatornát választották az első televíziós sugárzásra, vagyis Magyarországon először az RTL Klub nézői láthatják az Oscar-díjra jelölt filmalkotást” – áll a csatorna közleményében. A Saul fiát a mozis forgalmazás után, várhatóan még az idén láthatják az RTL Klub nézői.

A másik sokakat foglalkoztató kérdés, hogy Leonardo DiCaprio végre megkapja-e a legjobb színésznek járó szobrocskát. Az év egyik legfontosabb filmes eseményét élőben a Duna TV közvetíti február 29-re virradó éjjel fél 3-tól, míg a ceremóniát megelőző vörös szőnyeges bevonulást is élőben követhetik a nézők vasárnap 23:30-tól az E! Entertainment csatornán. A Telenor MyTV-nek köszönhetően – amelyben mindkét tévécsatorna elérhető – a hazai közönség bárhonnan végigizgulhatja a díjátadót, így biztosan nem maradnak le a hollywoodi sztárok egyetlen lépéséről sem. Megcsodálhatják a legmenőbb vagy legcikibb estélyiket, és fény derül arra is, hogy ki-kivel érkezik az eseményre.

oscar

A 88. Oscar-gálát  magyar idő szerint február 29-re virradó éjjel rendezik meg a hollywoodi Dolby Színházban, amelynek házigazdája immár második alkalommal Chris Rock amerikai komikus, színész lesz. A látványos esemény vasárnap 23:30-kor veszi kezdetét a vörös szőnyeges bevonulással.
(BrandTrend)