Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

A Dal 2016, amely az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogató versenye immár ötödik alkalommal ad teret a ritmusnak, az érzelmeknek, az igényes zenének és keresi Magyarország Dalát, amely képviseli hazánkat 42 másik országgal együtt a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Dal 2016 zenei műsorban, az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogató versenyén a megújult négytagú zsűri – Zséda, Pierrot, Frenreisz Károly és Both Miklós -, valamint az ötödik zsűritag, a közönség választja ki, hogy a bejutott 30 produkcióból melyik Dal képviseli Magyarországot Stockholmban. Az 2016-os évad műsorvezetői Tatár Csilla és Harsányi Levente.

Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal: bemutatták a 30 elõdöntõ

A Dal 2016-ra összesen 372 db pályamű érkezett. Az előszűrést egy 10 fős szakmai zsűri végezte, akik kiválasztották azt a 30 dalt, amelyek bemutatkozhatnak a nézők előtt a három elődöntő során.

Több újdonság is  lesz ebben az évben a produkcióhoz kapcsolódva, egyebek mellett a különdíjak: ’A Dal 2016 Felfedezettje’ díj, amelyet a szakmai zsűri ítél oda, illetve ’A Dal 2016 Legjobb Dalszövege’ díja, amelyet a  zsűri és a nézők online szavazatai alapján adnak át. Továbbá a jelölt pályaművekből bárki készíthet remixet és pályázhat  ’A Legjobb Remix Változat’ címre, amelyet a közönség szavaz meg.

Az idei szériában ingyenes lesz a pontozás és a szavazás A Dal applikáción, és Magyarországon elsőként, az adás ideje alatt a nézők A Dal 2016 hivatalos honlapján is voksolhatnak majd kedvenc előadójukra. Mindezek mellett a hagyományos SMS-ben történő pontozás és szavazás is megmarad.

A Dal 2016 élő adásait 2016. január 23-tól hat szombat estén 19.40-től láthatják a nézők a Duna és a Duna World csatornán. Az előző évekhez hasonlóan élő show keretében hat héten át három elődöntőben, két középdöntőben és egy döntőben mérettetik meg magukat az indulók. A döntő 2016. február 27-én lesz.
(BrandTrend)