Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Idén is elkészült a lista Magyarország és a világ kedvenc YouTube videóiról. A paródiák és vicces videók idén is nagyon népszerűek voltak a magyarországi nézők körében. A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Irigy Hónalj Mirigy együttes No roxa áj paródiája, a Wellhello Rakpart című slágerének vicces feldolgozása Pamkutya előadásában, a Zsanett legyél a szökőkútnál című vírusgyorsasággal terjedő videó, valamint Dancsó Péter Hogyan éld túl a Középsulit? című videója csak néhány Magyarország idei kedvencei közül.

Magyarország kedvenc zenei videóinak toplistájára a nemzetközi sztárok mellett is dobogós helyre került Pixa és Kis Grófó Bulibáró című slágere, de felkerült a legnépszerűbb tíz videó közé a Wellhello együttes és Majka és Pápai Joci közös dala is. A világot eközben olyan YouTube videók tartották lázban, mint egy gyerek tánccsapat profi videója, a “Szerelem nem címkézhető” című kampány videója,  a népszerű Slow Mo Guys meglepő lassított képsorai, ahogy egy vízzel töltött, emberméretű lufi kipukkan, miközben egy férfi van a lufiban, vagy éppen a doveri rendőrség videója az autóban éneklő kollégájukról.

youtube

Havonta több mint 1 milliárd ember néz videókat a YouTube-on, így amellett, hogy világszerte a szórakozás, a tanulás, a tájékozódás és a véleménynyilvánítás színtere, 2015-re már a YouTube videók és készítőik a “popkultúra” szerves részeivé váltak. A YouTube színpada lehetőséget teremt bárki számára, hogy megmutassa magát és tehetségét – a YouTube videók készítői és a csatornatulajdonosok egyre gyakrabban alakítják, miből lesz világra szóló – vagy éppen helyi – szenzáció, mi az ami nagy hatással van az emberekre, új stílust vagy éppen trendet teremt.

A 2015-ös YouTube toplisták összeállításakor az egyes videók nézettsége mellett azt is számításba vették, mekkora hatást váltottak ki: megosztások, paródiák, remixek, és az eredeti videókra készített válaszvideók segítettek azonosítani az év videós toplistáit.

A Magyarország kedvenceit bemutató toplistákat idén harmadszor ad ki a YouTube, a nemzetközi toplistát pedig immár a hetedik alkalommal ismerhetik meg az internetezők.

Néhány érdekesség Magyarország kedvenceiről:

  • Fej-fej mellett a hazai és nemzetközi zenei videók: Magyarországon a legnézetebb videók fele hazai előadótól származik – összehasonlításképp a tavalyi listán csupán két hazai előadó szerepelt a listán.
  • Trónkövetelők a zenei színtéren: a magyarországi internetezők kedvenc zenei videói között dobogós helyen végzett Pixa és Kis Grófo Bulibáró című dala.
  • A tíz legkedveltebb videó készítői között szerepel a népszerű vlogger, Dancsó Péter, akinek nemrégiben saját tv-műsora is indult ahol kritizálja és kommentálja a szerinte épp legérdekesebb magyarországi YouTube videósok munkáit.
  • Nem csak a vicces videó népszerű: a paródiák és vicces videók mellett komoly, egy állatvédelemmel kapcsolatos hazai videó is felkerült a listára, a felelős örökbefogadást népszerűsítő Gift című videó, illetve az Országos Mentőszolgálat Alapítvány elsősegélyre oktató videója is a top 10 videóban végzett.

(BrandTrend)