Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Az augusztus elején főszerkesztőnek kinevezett Murányi András a főszerkesztőség felállítása után most bejelentette a Népszabadság megújulási programját: elismert szellemi műhelymunka, az online jelenlét megerősítése és a szervezeti struktúraváltás garantálja, hogy a Népszabadság hosszú távon a legnagyobb példányszámú közéleti napilap lesz Magyarországon.

A lap két kulcsterületének, a belpolitika és a gazdasági rovat összevonásával, közös irányítás alá helyezésével az a cél, hogy a ma szoros összefüggésben lévő hazai politikai események és a hozzájuk közvetlen kapcsolódó gazdasági hírek karakteresen és kiegyensúlyozottan jelenjenek meg naponta az újság első hat oldalán. A Politika és Gazdasági rovat vezetője Cseri Péter lett, aki 1999 óra tagja a szerkesztőségnek, és tavaly október óta a Belpolitika rovat vezetői posztját töltötte be. Egyebek mellett Minőségi Újságírásért-Díjat kapott. Az új rovatstratégiát erősíti a napokban kiadóhoz igazolt M. László Ferenc is. A szintén Minőségi Újságírásért-Díjas szakember a Hvg-től érkezett a piacvezető közéleti napilaphoz.

A Népszabadság programjának kiemelt eleme a nol.hu újrapozícionálása, a digitális jelenlét növelése. A fejlesztési stratégia középpontjában a nol.hu áll: Murányi András főszerkesztő integrált szerkesztőségével, 30 százalékkal több publikációt céloz meg naponta, valamint erősíti a videós tartalmak gyártását, támogatja a hírszerző csapatok kreatív akcióit és a közösségi média jelenlét növelését is.

„A kinevezésem napján is ugyanazt mondtam, mint most: a Népszabadság változatlanul mértékadó, igazodási pontot jelentő lap lesz. Csak mától erősebb és frissebb politikai és gazdasági tartalommal, markáns online jelenléttel és gyorsreagálású, hatékony szervezettel. A Népszabadságon kívül kevés lapot tudok mondani, amely ma is hű az olvasóihoz. Garantálom, hogy a legizgalmasabb közéleti napilap lesz Magyarországon, a nol.hu pedig a legsikeresebb hírportálok közé emelkedik” – monda Murányi András főszerkesztő.

A kijelölt célokhoz hatékonyabb szervezetre van szükség. A politikai és a gazdasági területek összevonása mellett ugyanakkor csökken a kultúra rovat létszáma, új munkarend szerint áll fel és bővül a nol.hu csapata, valamint a népszerű, frissített tartalommal és új rovatokkal jelentkező Hétvége melléklet 2015. október 17-től plusz 4, azaz 16 oldalon szolgálja ki az olvasókat interjúkkal, elemzésekkel, riportokkal, portrékkal és publicisztikákkal.
(BrandTrend)