Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

A Ki Mit Tube augusztus 18-án indult és tegnap éjfélkor zárult első fordulójára összesen 373-an neveztek a versenyszabályzatnak megfelelő produkcióval. Az országos ismertségért és számos értékes nyereményért kamerát ragadó versenyzők elsősorban zenei produkciókkal pályáztak (229 videó), de a Ki Mit Tube másik két kategóriájában is sok tehetség mutatkozott be (vblog: 57, minden más: 87 videó).

Az első fordulóban a legtöbb szavazattal Bánki Beni büszkélkedhet, egyenlőséget hirdető slamjére 4 352-en szavaztak. A legnagyobb nézettséget és a második legtöbb szavazatot pedig MC Kitti érte el, 159 197 videó-megtekintést hozó, a napjainkban ezerszámra születű nehéz sorsú raperek világát parodizáló videójával. Szavazatok tekintetében a képzeletbeli bronzérmet a The BMG társulat szerezte meg, ők David Guetta és az Ocho Macho egy-egy slágerét gyúrták össze egy a capella produkcióba.

A verseny kedden induló középdöntőjében az első fordulóban 99 legtöbb szavazatot kapott produkció készítője szállhat versenybe újabb két videó feltöltésével. Az első videó esetében a Ki Mit Tube szervezői szabad kezet adnak a versenyzőknek, a feladat „mindössze” egy olyan produkció készítése – messzemenőkig figyelembe véve az első forduló tapasztalatait és nézői visszajelzéseit –, amivel felül tudják múlni nézettségben az első fordulóra nevezett videójukat. A második videóban a versenyzőknek vagy betekintést kell adniuk a videó-készítés kulisszái mögé, vagy – egy kampány-videó formájában –, mindent be kell vetniük a rájuk érkező szavazatok maximalizálásáért. A második videó esetében, a két feladatot ízlésük szerint akár kombinálhatják is a versenyzők.

„Az eddig csatornájával 37 ezres YouTube tábort felsorakoztató Ki Mit Tube az utóbbi hetek egyik legsikeresebb szórakoztatóipari produkciója Magyarországon. A versenyzők és a zsűritagok videóit naponta több mint 300 000-en tekintik meg, azaz már a verseny derekán kijelenthetjük, hogy a Ki Mit Tube valóban beváltja a hozzá fűzött reményeket: pusztán a tehetségével és a rendelkezésére álló mobil eszközök és infrastruktúra használatával bárki országos ismertségre tehet szert” – mondta el Baráth Péter, a Vodafone márkamenedzsere.

A döntős produkciójára legtöbb szavazatot szerző versenyző, azaz a Ki Mit Tube győztese szeptember 20-án a következő nyereményekben részesül: egy 1 millió forint értékű médiatámogatás, egy 1 éves egyedi mobilinternet előfizetés, illetve egy hordozható WiFi hotspot a Vodafone-tól, egy utazás a Google New York-i Space Studio-jába és egy promóciós videó elkészítésének támogatása a Google Magyarország felajánlásában, egy SEAT Ibiza személygépkocsi használati joga egy évre a Porsche Hungaria részéről, illetve egy Android 3D Smart LED TV és egy HDR-PJ410 videokamera a Media Markt jóvoltából.
(BrandTrend)