Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

A Világgazdaság és a Marketing&Media magazin idén első alkalommal összesítette a hazai üzleti élet legbefolyásosabb személyiségeit. A „Top 101 – A legbefolyásosabb üzleti döntéshozók” összeállítás azokat a személyeket rangsorolja, akiket 2015-ben a szakmai zsűri a magyarországi üzleti világ legbefolyásosabbjai közé választott.

Magyar Gazdasagi Csucstalalkozo (1)

„A lista, illetve a rangsor összeállításánál egy szakértő zsűri véleményére támaszkodtunk”- mondta Nyomárkay Kázmér a társszervező Marketing&Media stratégiai igazgatója, hozzátéve, hogy „Felkérésünkre a zsűri munkájában olyan ismert és elismert szakemberek vettek részt, akik nemcsak jól ismerik az üzleti szereplők és az üzleti élet világát, emellett fontos szempontunk volt az is, hogy eddigi munkásságuk garancia legyen a hitelességre.”

A szakértő grémium tagjai voltak ebben az évben: Chikán Attila, Fodor István, László Géza, Niklai Ákos, Straub Elek, Takács János. A listán szerepelnek azok a meghatározó magyarországi nagyvállalkozók, illetve a legnagyobb cégek első számú vezetői, akik a legnagyobb hatással vannak a hazai üzleti folyamatokra. A listán nem szerepelnek aktív politikusok, illetve az állami gazdaságirányítás szereplői.

Magyar Gazdasagi Csucstalalkozo (2)

A szakértő grémium szavazatai alapján kialakított rangsort, illetve az ezt tartalmazó Top 101 külön-kiadványt május 14-én a Magyar Gazdasági Csúcstalálkozón publikálták a szervezők.

1. Csányi Sándor OTP Bank
2. Spéder Zoltán FHB
3-4. Bogsch Erik Richter Gedeon Rt.
3-4. Demján Sándor TriGránit
5. Garancsi István Videoton FC, Market Zrt.
6. Hernádi Zsolt Mol
7-8. Lantos Csaba Róbert Károly Magánkórház
7-8. Wáberer György Waberer’s
9-11. Jaksity György Concorde Értékpapír
9-11. Váradi József Wizz Air
9-11. Gerendai Károly Sziget

„Az idei évben a szakértő zsűri szavazatai alapján a „Top 101 – A legbefolyásosabb üzleti döntéshozók” rangsor első helyén Csányi Sándor, az OTP Bank elnök vezérigazgatója végzett, míg őt a szintén a pénzügyi szférát képviselő Spéder Zoltán, az FHB első embere követi. A szoros versenyt jól mutatja, hogy a harmadik és a negyedik helyen holtverseny alakult ki a Bogsch Erik a Richter, és Demján Sándor a Trigránit emblematikus vezetője között” – ismertette a szavazás eredményét Tóth Levente, a Világgazdaság főszerkesztője. „Érdekes megfigyelni azt is, hogy az első tízben szereplők a magyar gazdasági élet legkülönbözőbb ágazatait képviselik – tette hozzá Tóth – hiszen az ötödik helyezett Garancsi István immár a Market Zrt. élén az építőipart, míg a legnagyobb árbevételű magyarországi cég, a Mol első embere az energiaszektort reprezentálja. Őket követi a 7-8. helyen Lantos Csaba, aki az utóbbi időben, mint egészségügyi területen befektető ismert, illetve Wáberer György, aki a szállítmányozási ágazatot reprezentálja. A szintén megosztott 9-11. helyet foglalja el a listán a nemrégiben a londoni tőzsdén sikeresen debütáló Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József, illetve Jaksity György, a hazai tőzsdei világ emblematikus figurája, valamint Gerendai Károly, a Sziget Kft. alapítója.”

Magyar Gazdasagi Csucstalalkozo (3)

Érdekességek a listán

Érdemes megemlíteni, hogy Simicska Lajos éppen kimaradt az első 10 helyezett közül, míg a globális multik magyarországi cégeinek vezetőjeként Patai Mihály, az Unicredit elnök vezérigazgatója végzett a legelőkelőbb helyen (12. helyen), de szorosan követi őt Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezetője (18. helyen), illetve nem sokkal lemaradva Thomas Faustmann, az Audi Hungaria vezére (21. helyen). Ahogy a lista mutatja, a magyar üzleti élet ma is dominánsan férfi központú, hiszen az első 50 között mindössze egy hölgy, a Consequit tulajdonos vezetője, Kósa Erika kapott helyet (42. helyen). A legbefolyásosabb magyarországi üzletemberek túlnyomó többsége bőven 50 feletti, a 40 alatti korosztályt mindössze Árvai Péter (Prezi) és Vinnai Balázs (Misys) képviseli az első 50 között.

 

A rangsort és a Top 101 a legbefolyásosabb üzleti döntéshozók Magyarországon külön-kiadványt a Magyar Gazdasági Csúcstalálkozó- Új világrend, új víziók, új megoldások című Világgazdaság konferencián mutatták be. A május 14-én a Hotel Boscolóban megrendezett eseményen a meghatározó gazdaságpolitikai döntéshozók és a 101 legbefolyásosabb üzleti szereplő cserélte ki gondolatait a magyar gazdaság előtt álló legfontosabb feladatokról.
(BrandTrend)