Kategória: Képes hír és Média.

A legigényesebb hazai szórakoztató műsorokat, a legjobb műsorvezetőket és színészeket választották meg nyolc kategóriában az Epizód Magazin, a Hír24, a Hír7, az Index-Comment:com, a Mediapiac.com, az Origo, a Sorozatjunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV és a Tvr-hét szakújságírói hétfőn délután a Pesti Vigadóban.

gundel takacs

Ördög Nóra, aki a legjobb női műsorvezetőnek járó díjat kapta, éppen Az ének iskolája forgatásán volt, ezért telefonon keresztül mondott köszönetet. Nóra bevallotta, hogy bár elsősorban a közönségnek szerepel, minden adás után nagy izgalommal olvassa a róla szóló kritikákat, ezért különösen örül ennek a pozitív visszajelzésnek. Gundel Takács Gábor, aki idén másodszorra lett a legjobb férfi műsorvezető, köszönőbeszédében azt emelte ki, hogy a Televíziós Újságírók Díja az együttműködésről és nem a tévécsatornák közötti versengésről szól.

A Televíziós Újságírók Díját tavaly alapították azzal a nem titkolt céllal, hogy minőségi mércét adjanak a legnépszerűbb hazai tévéműsoroknak és készítőiknek. Az alapítók hangsúlyozták, hogy klasszikus kritikai attitűdöt képviselve, és nem a nézettségi adatok alapján szavazzák meg az elismerést. Bár tavaly egyetlen sajtóközleményben jelentették be a díjazottakat, a kezdeményezés nagy visszhangot váltott ki jelezve, hogy igény van egy nagyszabású díjátadóra. Ez 2015-ben lehetővé vált a NuMuvee Hungary Kft. – a Játék határok nélkül vetélkedő hazai gyártója és forgalmazója – támogatásának köszönhetően.

„Amerikában és Nyugat-Európában számos tévés újságírói és kritikusi díj létezik, ezeknek sok éve értékes hagyományuk van. Azt láttam viszont, hogy Magyarországon nincs ilyen, ezért hiánypótló ez a kezdeményezés” – mondta megnyitó beszédében Kenderessy Szabolcs ötletgazda, a SorozatWiki főszerkesztője.

„A kritikusokat lehet szeretni vagy nem szeretni, de ők azok a külső szemlélők, akik a közönség mellett meg tudják ítélni egy produkció értékét. Producerként nagyon sokat tanulunk az újságírók véleményéből, ezért üdvözöljük és köszönjük ezt a kezdeményezést”mondta Tompa Tímea és Farkas József, a NuMuvee Kft ügyvezetői.

Díjazottak a 2014-ben képernyőre került produkciók és személyiségek közül:

Nagyszabású showműsor
Sztárban sztár (TV2)

Vetélkedő
A konyhafőnök (RTL Klub)

Magyar sorozat
Terápia (HBO)

Stand-up comedy vagy talk show
Showder Klub (RTL Klub)

Női műsorvezető
Ördög Nóra

Férfi műsorvezető
Gundel Takács Gábor

Színésznő (tévésorozat)
Gubík Ági (Barátok közt)

gubik

Színész (tévésorozat)
Mácsai Pál (Terápia)

macsai(BrandTrend)