Kategória: Hír és Média.

A munkája miatt megtámadták és bántalmazták az M1 egyik műsorvezetőjét – hangzott el az M1 aktuális csatornán kedden délelőtt.

Tájékoztatásuk szerint Borsa Miklóst Balatonfüreden támadták meg. Először azt kérdezték tőle, ő mondja-e a híreket, majd rárontottak és ütötték, közben azt ordították neki: “most hazudj!”.

A műsorvezető – mint mondták – a történtekhez képest jól van, de nincs olyan állapotban, hogy műsort tudjon vezetni, otthonában gyógyul.

borsa-miklos-m1

“Megdöbbenéssel fogadtuk a hírt, hogy a munkánk miatt fizikai bántalmazás érhet bennünket, de természetesen az M1 valamennyi munkatársa a történtek ellenére is tovább végzi feladatát” – hangsúlyozták az M1 aktuális csatornán.

A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége tiltakozását fejezte ki a közmédia munkatársát ért támadás miatt.

A MEÚSZ kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a szólásszabadság lehetőséget ad arra, hogy akár az újságíró munkáját is kritika érje, de semmi sem magyarázza az erőszakot.

A MEÚSZ elutasít mindenfajta erőszakos megnyilvánulást, amit újságírók ellen követnek el – szögezte le a szervezet, amely egyúttal felkérte a magyarországi médiában dolgozó kollégákat, a magyar és nemzetközi újságíró-szervezeteket, csatlakozzanak tiltakozásukhoz, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset.
(BrandTrend)