Kategória: Hír és Márka és jog.

Admin kategória: Hír.

Hajrá fiatalok, hajrá jövő jogászai, ismerjétek és ismertessétek meg az önszabályozást mint szabályozási formát a Tudományos Diákköri Konferencián. Erre bátorít az ÖRT, és ezért ajánlott fel különdíjat a témában született legjobb dolgozatnak.

A reklám önszabályozása és annak sikeres működése nemcsak a reklámipar szereplői számára fontos. Az önszabályozás ma már messze túlmutat a felelős kommunikáció és fogyasztóvédelmi szempontokon. Annak a szabályozási eszköztárban elfoglalt helye új megvilágítást kapott az EU 2016-ban közzétett úgynevezett „Better regulation” anyagában. Ezért is fontos, hogy az Önszabályozó Reklám Testület egyetemi hallgatók idei tudományos seregszemléjén – az OTDK Konferencián – különdíjat ajánljon fel a témában született legjobb dolgozat szerzőjének.

“A különdíj felajánlásával szerettük volna felhívni a figyelmet az önszabályozásra, mint megismerni, kutatni való, és ami fő, jogászi témára. A különdíjról tájékoztattuk az egyetemek jogászprofesszorait, akik nagy örömünkre pozitívan fogadták a kezdeményezésünket. Mint volt főiskolai oktató és egyben TDK felelős szívemen viselem a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók elismerését, és mint ÖRT főtitkár pedig fontosnak tartom, hogy az önszabályozás jobb megismerése már egyetemi szinten megkezdődjön” – fogalmaz Fazekas Ildikó ÖRT főtitkár.
(BrandTrend)