Kategória: Hír és Márka és jog.

Admin kategória: Hír.

A Gazdasági Versenyhivatal 10 millió forintra bírságolta a Global Partners System Kft.-t, mert a cég jogsértő módon reklámozta a HillVital Gyógyfüves Mesterbalzsam elnevezésű termékét.

A tájékoztatás szerint a GVH úgy ítélte meg, hogy a Global Partners System Kft. 2013 januárjától 2014 decemberéig megtévesztően hirdette a balzsamról, hogy alkalmas betegségek gyógyítására.

A közleményében a GVH kifejtette, hogy 2013. január 1. és 2013. július 10. között az ágazati jogszabály kategorikusan tiltotta a kozmetikumok reklámjaiban gyógyhatásra vonatkozó állítások megjelenítését, 2013. július 11-től pedig a cég nem rendelkezett megfelelő bizonyítékokkal állítása alátámasztására.

A GVH a bírság kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte, hogy a jogsértő kereskedelmi gyakorlat kifejezetten sérülékeny fogyasztókat célzott meg, hosszabb ideig tartott, a termék bizalmi jellegű, a vállalkozásnak ismernie kellett a kozmetikumokkal kapcsolatos gyógyhatás-állítások közzétételére vonatkozó jogszabályi tilalmakat.

Enyhítő körülményként vette figyelembe a GVH többek között, hogy a vállalkozás részben elismerte a jogsértést, pontosította állításait, a cég 30 napos feltétel nélküli pénz-visszatérítési garanciát vállalt, a HillVital Gyógyfüves Mesterbalzsam döntő részben valóban természetes anyagokból áll, valamint elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat biokozmetikum kategóriában, ami alátámasztja a cég jóhiszemű magatartását.
(MTI – BrandTrend)